Tek.no

Nyhet

Googles nye app vet hvor du skal, selv om du ikke sier noe

Kjenner vanene dine bedre enn du gjør selv.

Google
18 Jan 2016 13:16

Kart- og navigasjonsappene blir stadig mer tallrike, og da gjelder også å finne på nye funksjoner for å skille seg ut. Google melder nå i et blogginnlegg at de skal gjøre kartapplikasjonen sin en god del smartere med en ny splitter ny modus.

Den nye modusen, «Driving Mode», innebærer blant annet at Google Maps nå kan gi deg kjøreinformasjonen uten at du trenger å velge destinasjonen først.

Bruker historikk

Appen velger ut den mest sannsynlige destinasjonen basert på historikken i kartappen, som tidligere destinasjoner, hvilken tid på dagen det er, hvilken dag i uken det er og hvor du befinner deg idet du starter kjøringen.

Den nye funksjonen får en egen snarvei.
Google

Med den nye funksjonen vil brukeren få opp både beregnet ankomsttid, trafikkoppdateringer, bensinpriser og annen relevant informasjon.Driving Mode-funksjonen skal kunne startes direkte via en egen snarvei på hjemskjermen, men kan også startes fra Google Maps-appen.

Flere nye funksjoner

I tillegg til de nevnte funksjoner skal den nye oppdateringen ifølge Android Police også gjøre det enkelt å skru av de tidvis irriterende stemmeinstruksene under navigeringen, via en mer tilgjengelig av/på-knapp.

Ellers skal oppdateringen by på en ny tidslinje-funksjon som skal flere innstillingsmuligheter for visning av steder man har besøkt tidligere og for hvilke data som samles inn. Det er uvisst når den nye oppdateringen rulles ut til norske forbrukere.

Google har også supersyn-teknologi på gang:
Nå kan Project Tango dukke opp i både droner og roboter »

(Via BGR)

Les også
Google Maps retter endelig på et stort irritasjonsmoment
Les også
Snart trenger du bare å søke etter en app for å kunne installere den
Les også
Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt
Les også
Nå får du navigering på mobilen selv om du ikke har nett
annonse

Les også