Tek.no

Nyhet

Get gir deg filmleie via TV-en

Ole Morten Knudsen
12 Nov 2008 15:10

- Dette har jeg personlig gledet meg veldig til.

Slik åpnet produktdirektør hos Get, Tom Jahr, presentasjonen av Gets nyeste tjeneste, Get Filmleie. Han er utvilsomt ikke alene om å ha gledet seg til dagens lansering, for for mange betyr nok dette at turen til videobutikken blir langt kortere.

"Film"-knappen får funksjon

Fra å med idag får nemlig flere av Get sine kunder med HD-PVR en ny funksjon på sin fjernkontroll. Knappen som er merket "film" har så langt vært innaktiv, men fra nå av skal denne endelig tas i bruk. Via denne knappen kommer du inn i Gets nye filmbutikk hvor du kan leie film direkte til din TV.

- I første omgang er det i dag 20.000 kunder i Oslo som får tilgang til denne tjenesten. Vi ruller deretter ut tjenesten, og i løpet av fem uker skal ytterligere 300.000 ha muligheten til å ta i bruk denne tjenesten, forklarte Jahr.


Knappen merket "film" på fjernkontroller fra Get får endelig en funksjon.
Via tjenesten får kundene tilgang til leie av både storfilmer og eldre filmer for mellom 40 og 53 kroner per film. Filmer i HD-kvalitet vil koste 59 kroner når de blir tilgjengelige. Foreløpig har Get 1.100 tilgjengelige titler, men de håper antallet vil øke fort. Ifølge Jahr skal du her kunne ha like godt tilbud som det du har i filmbutikkene.
- Filmene blir tilgjengelige hos oss samtidig som de slippes på DVD. Da blir de liggende i vårt system i to til tre måneder. Deretter går de ut av systemet mens de vises på premium TV (de store filmkanalene som Canal+ og TV1000) før de kommer tilbake i vår katalog. Vi vil gjerne også ha på plass avtaler med filmkanalene for å ha filmene kontinuerlig i vår katalog. I vår tjeneste skal du kunne finne det samme utvalget som i en hvilken som helst filmbutikk, men her får du ikke beskjed om at filmen er utleid, forteller Jahr.
Blant annet kan han vise at både den nye Batman-filmen og James Bond Quantum of Solace om ikke lenge vil bli tilgjengelig via Get Filmleie.


De tradisjonelle videobutikkene må fremover belage seg på salg av iskrem om Get får det som de vil.

Satser på brukervennlighet

Filmene som leies gjennom Get streames over kabelnettet på en egen frekvens. Det har flere goder. For det første garanteres det god kvalitet samtidig som du kan benytte deg av din Internett-linje samtidig. Og til forskjell fra filmleie på PC via nett lover Get at deres løsning skal være enkel og brukervennlig.

- Her vil folk møte det samme systemet som når de lagrer film på sin PVR. Filmene er tilgjengelige i 24 timer etter kjøp, og du kan stoppe og starte filmen når du vil. Du kan uten problemer spole i filmen slik som i opptakene gjort med PVR. Om du går ut av filmleiesystemet og senere starter opp filmen, så husker systemet hvor i filmen du var sist, forklarer Jahr.


For å leie film hos Get må du taste inn en personlig kode. Betalingen skjer via den månedlige fakturaen.
Gets presentasjon viser da også et system som virker strømlinjeformet. Betaling av filmleie foregår ved at du taster inn en personlig kode, deretter kan du kjapt starte opp filmen uten videre ventetid. Kvaliteten er også god, men Get lover at denne skal bli langt bedre.
- Vi har allerede noen tester med HD-film og har 25 titler klare for lansering før jul. Dette er et område vi vil satse hardt på, forklarer Jahr.
HD-filmene i systemet vil ha oppløsning på 1080i, og eksemplene Get viser frem er absolutt noe du bør se frem til å kunne se direkte på din TV.

Seksjon for de spesielt interesserte

For de spesielt interesserte vil Get samtidig ha det de selv kaller en "voksen"-seksjon beskyttet med en egen pin-kode. Men Get bedyrer selv at dette slett ikke er hva deres filmleietjeneste handler om.

- Det er et tilbud vi likevel har valgt å gi våre kunder, påpeker Jahr.


Gets "voksen"-seksjon er godt gjemt bak en egen pinkode.

Vil gi deg Internett på din TV

Dermed kan Get HD-PVR-eiere få en ny tjeneste å leke med, men om du ikke har Get HD-PVR er det likevel ingen grunn til å løpe for å kjøpe en. Get har nemlig flere planer fremover.

- Før jul vil denne tjenesten bli tilgjengelig på HD-mottaker uten PVR, og neste år vil vi også åpne for at vanlige PVR-mottakere får tilgang. Vi planlegger også å åpne for at HD-boksene kan kobles opp mot nettet innen jul slik at våre kunder får ekstra utbytte av mottakerne, sier Jahr.

Fjernstyring av PVR utsatt

Get har samtidig tidligere sagt at de vil åpne for at deres kunder skal kunne logge seg inn på egne sider på Getlive.no og styre sin personlige PVR via nett. Dermed skal kunder kunne stille inn PVR-er til å ta opp programmer om de glemte det før de dro hjemmefra. Denne tjenesten er derimot ikke helt klar.
- Vi har utvidet nettsiden getlive.no med informasjon om det tilbudet vi har, vi har også fått på plass egne personlige profilsider. Muligheten for å styre PVR-en via nett er enda ikke klart. Denne tjenesten er noe forsinket, men nå er grunnarbeidet gjort, og vi krysser fingrene for at tjenesten vil være klar for jul, sier Jahr med et håpefullt smil.
Om denne spådommen slår til får vi vente å se, men enn så lenge så skal vi helt klart sette Get filmleie på en grundig test. Ut fra det vi så langt har sett, og om Gets lovnader holder mål, så har vi tro på at denne løsningen fort kan bli en favoritt.
Viasat lanserte sin Video on Demand-tjeneste mandag denne uken. Teknofil vil snart komme tilbake med en test av begge disse tjenestene.


Get filmleie virket langt mer anvendelig enn de tjenestene for leie av film vi har sett på nett.

Les også
Denne uken får Get HD-filmleie
Les også
Test av Get Filmleie
Les også
Når får Canal Digital filmleie?
Les også
Her finner du søndagsfilmen
Les også
- NRK er en propp i systemet
Les også
Last ned film direkte til TV-en
Les også
Håpløse nettløsninger for filmleie
Les også
Disse HD-kanalene kan du få
annonse

Les også