Til hovedinnhold

Nå kommer Iphone 2.1

Ikke at det kom som noen stor overraskelse akkurat. For rykteflommen før tirsdagens lansering i San Francisco hadde vært massiv. De fleste ryktene stemte da også. Deriblant ryktet om at Apple skulle slippe programvaren Iphone 2.1.
Beklageligvis var ikke programvaren helt klar, så det er ikke mulig å laste den ned umiddelbart. Apple-sjef Steve Jobs lovte imidlertid at den vil tilgjengelig for nedlasting på fredag denne uken.
Mange oppdateringer
2.1-programvaren vil være tilgjengelig som gratis nedlasting og vil forbedre en lang rekke områder som er problematiske i dagens programvare. Blant annet vil det fikse en del bugs, og tette noen åpne sikkerhetshull.


For i forrige Iphone-programvare dukket det opp et sikkerhetshull som gjorde telefonen nesten vidåpen for folk som slo kloa i telefonen. I denne artikkelen får du noen tips til hvordan du kan sikre din Iphone best mulig, slik at du slipper de verste problemene dersom du mister mobilen din.
Raskere backup
Synkronisering er en viktig del av hverdagen med Iphone. Skal du ha over ny musikk, bilder eller video må den synkroniseres mot Itunes. Det samme må du gjøre dersom du har kjøpt nye applikasjoner via Itunes. Det har derimot ikke vært bare enkelt.
For før synkroniseringen setter i gang tar Itunes backup av din mobiltelefon. Dette kan være forbundet med enormt lange ventetider. Mange har rapportert om ventetider på flere timer. Undertegnede har da også opplevd slike ekstreme forhold.
Nå lover Apple at backup vil gå betraktelig raskere, uten at de har spesifisert noe om hvor stor forbedringen er.
Bedre batteri
Et annet problem med Iphone er batterilevetiden. For en telefon som brukes aktivt både til å surfe på nettet, se video og bilder, samt høre på musikk vil kreve sitt av batteriet. Legg til en enorm skjerm, telefonsamtaler og tekstmeldinger så er det ganske logisk at batterilevetiden ikke er den beste.


Steve Jobs kunne imidlertid fortelle at den nye programvaren også vil forbedre batterilevetiden på telefonen. Igjen var det lite spesifikk informasjon vi fikk, men det vil nok komme nærmere lanseringen på fredag.
Slutt på 3G-problemene
Mye av kritikken mot Iphone de siste månedene har gått på problemer med 3G-dekningen. Mange har rapportert at samtaler har blitt brutt og at dekningen har forsvunnet i områder der andre telefoner har bra dekning.
Ifølge Jobs skal Iphone 2.1-programvaren også gi færre slike problemer.
Det er ingen tvil om at denne programvaren vil ta tak i en del av de viktigste problemstillingene i forhold til dagens Iphone, selv om det fremdeles ser ut til at MMS-funksjonaliteten glimrer med sitt fravær.

Mer om
annonse