Til hovedinnhold

Glem 4K - snart får YouTube støtte for HDR

Dette har langt mer å si for bildekvaliteten enn oppløsning.

Den såkalte HDR-teknologien (high dynamic range) har lenge eksistert blant stillbildekameraer, og har også begynt å gjøre seg gjeldende innen video. På fjorårets CES-messe bekreftet Netflix fortelle at de jobber med teknologien, og på årets messe kunne en annen stor videotjeneste avsløre det samme.

Som blant andre The Next Web rapporterer har det umåtelig populære videonettstedet YouTube nemlig bekreftet at de snart skal introdusere støtte for HDR-teknologien.

Bedre detaljgjengivelse

HDR, som gjerne kalles «utvidet dynamisk område» er en teknologi for bedre gjengivelse av detaljer av i alle områder av bildet. Teknikken går i korte trekk ut på å slå sammen flere bilder, der noen av dem er for lyse og noen er for mørke.

Resultatet blir dermed et bilde med langt bedre detaljer både i de mørke og lyse partiene av bildet enn det hvert av enkeltbildene kunne levere – noe som i praksis er umulig med ett helt vanlig stillbilde.

Støttes av stadig flere TV-er

For å kunne utnytte teknologien må enhetene man bruker ha støtte for HDR. Mange nyere TV-er har imidlertid støtten innebygget, for eksempel flere av modellene som er blitt vist frem på CES-messen i år, og det har også kommet Blu-ray-spillere med HDR-støtte.

Selvsagt må det også lages innhold som benytter HDR-teknologien for å få glede av den, og med YouTube med på laget kan det nok være vi snart får mange flere eksempler på hva teknologien kan by på. I tillegg til Netflix har for øvrig også Amazon begynt å tilby HDR-strømming, men kun i USA.

Samsungs nye 4K-Blu-ray-spiller støtter HDR: Så mye koster den »

(Via Mashable)

annonse