Tek.no

Nyhet

Her er den første «hologram»-skjermen for hjemmemarkedet

Er science fiction-konseptet endelig blitt en realitet?

Looking Glass
29 Sept 2016 18:30

Vi har allerede sett mange eksempler på såkalte holografiske skjermer, hvorav de fleste er temmelig eksperimentelle konsepter som ikke akkurat er klare for forbrukermarkedet. Nå har det imidlertid dukket opp en hologramskjerm som er klar for forhåndsbestilling, dog kun i USA ennå.

Den nye skjermen er utviklet av Looking Glass Factory og omtales riktignok ikke som hologramskjerm, men derimot som en «volumetrisk» skjerm. Den skal ifølge produsenten uansett være verdens første i sitt slag.

Henger lyspunkter i 3D-rom

Skjermen fungerer ved å «henge» millioner av lyspunkter i et fysisk, tredimensjonalt rom. Disse punktene samsvarer med hvor lyset ville befunnet seg dersom lyset ble reflektert fra et virkelig objekt. På denne måten skal skjermen være i stand til å vise genuint tredimensjonale, virtuelle objekter.

Skjermen kan styres med Leap Motion-sensoren, men har også berøringsflate på sidene.
Looking Glass

Den spesielle skjermen, om man kan kalle den det, har også en berøringsflate på sidene som man kan bruke til interaksjon med de virtuelle objektene. Den er også kompatibel med 3D-sensoren Leap Motion, slik at man kan benytte håndbevegelser for å kontrollere skjermen.

Relativt rimelig

Nettstedet Engadget tok en titt på skjermen tidligere i år og kunne bekrefte at innretningen var fascinerende, men at den også fremstod som noe uferdig. Blant annet var de tredimensjonale bildene nokså uklare, særlig i lyse omgivelser.

En av de store fordelen med skjermen er imidlertid at den er relativt rimelig. Den kan forhåndsbestilles i USA til en pris på 1000 dollar, litt over 8000 kroner, men det skal kun være et begrenset antall eksemplarer til denne prisen. Den endelige utsalgsprisen kan bli det dobbelte av dette.

Den er foreløpig kun tilgjengelig i USA, og det er ennå uvisst om produsenten planlegger en internasjonal lansering. Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se også video under.

Det finnes mange hologram-konsepter der ute: MIT har laget en prototype på en holografisk skjerm »

Les også
«Holografiske» skjermer kan være nærmere en realitet
Les også
Her «tar» han på et virtuelt objekt med fingrene
annonse

Les også