Til hovedinnhold

Den kinesiske mobilgiganten Xiaomi lanserte verstingmodell

Møt Mi Note og Mi Note Pro.

Xiaomi

Kinesiske Xiaomi slipper nå to nye telefoner som kan få noen hver til å sperre øynene opp. Mi Note og Mi Note Pro er de to modellene som nå er ute av sekken fra det rasktvoksende selskapet.

Xiaomi Mi Note Pro. Foto: Xiaomi

Xiaomi har blitt store og betydningsfulle på rekordtid, og har uttalt som mål å bli verdens største mobilprodusent. Med det i bakhodet tar vi med disse telefonene her, selv om de mest trolig bare blir tilgjengelige på hjemmemarkedet pluss et par andre asiatiske land.

Mi Note har en tykkelse på beskjedne 6,95 millimeter. Den byr på en skjerm på 5,7 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Selve panelet skal komme fra Sharp.

Gode spesifikasjoner

Videre noterer vi oss Snapdragon 801, tre gigabyte med minne og et batteri på 3000 mAH. Her kommer battericellene fra Sony og LG.

Kamerabiten består av en sensor fra Sony, som gir en oppløsning på 13 megapixler. I tillegg er det en egen blits fra Philips som skal bidra til bedre hudtoner på bildene.

Kameraet i Mi Note har optisk bildestabilisering. Foto: Xiaomi

Det litt mer spesielle er utformingen på telefonen, for her snakker vi om bøyd glass. Xiaomi omtaler det som 2,5D i front og 3D-glass bak på telefonen.

Pro-modellen byr på mer minne, Snapdragon 810 og en oppløsning på 2560 ganger 1440 piksler.

Prisen for standardversjonen skal være på rundt 370 amerikanske dollar, mens du for promodellen må ut med rundt 520 amerikanske dollar.

Xiaomi: – Vi skal bli verdens største mobilprodusent »

annonse