Til hovedinnhold

Microsofts taleassistent kommer til Android og iOS

Men først skal Cortana bli smartere.

Å prate i mobiltelefonen er noe de fleste av oss gjør fra tid til annen. Noen av oss prater til og med til mobilen – eller i hvert fall til de talestyrte informasjonsassistentene tilhørende Apple, Google eller Microsoft.

Disse såkalte taleassistentene – som henholdsvis kalles Siri, Google Now og Cortana – fungerer kun på de respektive produsentenes operativsystemer. Men dette er noe Microsoft nå har planer om å endre på, skriver Reuters. Ved å bruke forskning fra et kunstig intelligens (AI)-prosjekt kalt «Einstein» skal Cortana bli enda bedre – allerede kommende høst dersom Microsoft holder tidsskjemaet.

Deretter skal hele pakka gjøres tilgjengelig som en frittstående app. Det vil si at brukere av nettbrett og mobiltelefoner med Android og iOS også etter hvert vil kunne nyte av Microsofts assistentteknologi.

Den nye AI-teknologien skal blant annet gjøre Cortana i stand til å lese og forstå e-post. Microsofts mål er å skape den første virkelig «intelligente» assistenten som kan forutse brukerens behov.

– Nøkkelen til Cortanas suksess vil være å vite hvor brukeren er, hvor mye klokka er og hva de prøver å gjøre. Albert Einsteins arbeider med forholdet mellom tid og rom ga opphav til Microsofts hemmelige prosjektnavn, uttalte Eric Horvitz, forskningsleder hos Microsoft Research.

Microsoft overalt – ikke nødvendigvis Windows

Cortana flytter også inn i Windows 10-søket.

Det er nok en god stund siden Microsoft innså at de ikke hadde mulighet til å få resten av verden til å bruke selskapets operativsystem Windows. Strategien er derfor blitt å få Microsofts programvare og tjenester tilgjengelig på flere plattformer.

Og det er akkurat dette som skjer når Cortana etterhvert blir tilgjengelig for konkurrentenes operativsystemer. Hvis da den nye Cortana blir så god som Microsoft håper den skal bli, vil Apple og Google få en sterk konkurrent.

Sammenligningen mot Siri vil bli ekstra spesiell, ettersom denne tjenesten i likhet med Cortana bruker Microsofts søketjeneste Bing – mens Google selvfølgelig googler med Google Now.

Apple kan dog snart skryte av ha flere språk på plass for sin tjeneste – inkludert svensk og dansk.

Cortana kommer også til Windows 10:
Dette er nytt i neste Windows >>>

(Kilde: Reuters)

Les også
Nå vil Microsoft putte stemmeassistenten sin i brødristere og kjøleskap
Les også
Nå kan du bruke Googles søkefunksjon med bare ett trykk
Les også
Microsoft lanserer stemmeassistenten sin til Android og iOS
Les også
Microsofts nye nettleser heter «Edge»
Les også
Her får Apple-brukeren «homofobe» svar fra taleassistenten Siri
Les også
Siri skal snart snakke svensk og dansk
Les også
Windows 10 blir helt gratis – dette er hva du får
Les også
Microsofts smartarmbånd er proppet med teknologi
Les også
Norsk Siri-skaper lager ny Siri-konkurrent
Les også
Microsoft utvikler ekstremt avanserte dataassistenter
Les også
Microsoft slipper Siri-rival
annonse