Til hovedinnhold

Kjøp Iphone 3G til 2.500 kroner

For selv om det vært spekulert i om det nå er slutt for parallellimport av Iphone fra USA er det lite som tyder på at det vil være tilfelle. Den amerikanske operatørpartneren til Apple, AT&T, lanserte nemlig nettopp sine prisplaner, og her kommer det frem at det blir mulig å kjøpe telefoner til en langt billigere penge enn her hjemme.

Ulåst i USA
AT&T har sagt at de kommer til å selge usubsidierte Iphone 3G uten abonnement til 599 dollar (3.040 kroner) og 699 dollar (3.547 kroner) for en Iphone 3G med henholdsvis 8 og 16 gigabyte lagringskapasitet.
Oppdatering: Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av NOK 6000 toll- og avgiftsfritt. Det vil si at du på denne måten får langt bedre priser på å handle i USA.
Skal du få sendt denne over fra USA vil det imidlertid tilkomme en merverdiavgift på 25 prosent, som gjør at prisen ender på 3.800 kroner (8GB) og 4.434 kroner (16GB).
Dette er også uten frakt, noe som vil sende prisen enda litt høyere. Da blir prisforskjellen relativt liten fra det den vil koste her til lands, dersom du bryter kontrakten med Netcom. Da vil du nemlig måtte ut med 4.189 kroner (8GB) og 5.089 kroner (16GB).

Artikkelen fortsetter under bildetBryt heller kontrakten
Disse telefonene vil imidlertid ikke være tilgjengelig fra 11. juli, men komme for salg ved en senere anledning. Dette har å gjøre med at Apple skal supplere telefoner til land over hele verden, og selskapet regner med at de ikke klarer å levere nok til å tilfredsstille den første bølgen med kunder. Derfor blir subsidierte mobiler med kontrakt prioritert.
Fordelen for de som vurderer å kjøpe mobil i USA er at det å bryte kontrakten med AT&T gjør totalsummen enda mindre. For ifølge Gizmodo gjør dette at prisen ender på 480 dollar (2.435 kroner) og 580 dollar (2.943 kroner).
Det ser for øyeblikket ut til at disse telefonene ikke vil kunne brukes hos andre operatører, slik praksisen er her i landet når du bryter en kontrakt. Dersom det ikke er mulig er det nok på det rene at undergrunnsmarkedet med opplåste telefoner vil fortsette som før.

Artikkelen fortsetter under bildetVil ikke være politi
Hos Netcom bekymrer de seg ikke nevneverdig om dette problemet, og vil gjøre lite for å stoppe en eventuell parallellimport.
- Vi kan ikke være politi i tillegg til teleoperatør, men vi prøver å gjøre våre tilbud gunstige nok slik at folk vil velge det i stedet. Det føler vi at våre abonnement klarer, nå som det viser seg at Iphone endrer vanene til brukeren og data blir viktigere, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Mobilen.
Det skal også sies at dersom det velges en slik løsning med mobiler som må låses opp uoffisielt, er det ikke like enkelt å få oppdatert telefonen til nyeste programvare uten hjelp fra hackermiljøet.

Mer om
annonse