Tek.no

Nyhet

Valve vil lage maskinvare

Vil innovere i stagnerende marked, ifølge stillingsutlysning.

Hardware.no/Valve
Niklas Plikk
4 Sept 2012 11:03

Du kjenner sikkert til Valve. Spillselskapet som har levert populære spillserier som Half Life, Team Fortress og Portal, og som har bygget opp en gigantisk spillbutikk i form av Steam. Alt dette er imidlertid programvare, og du trenger maskinvare fra andre selskaper for å spillene til Valve, og handle i spillbutikken deres.

Nå kan det virke som Valve vil gjøre noe med dette. I en stillingsutlysning på nettsidene deres søker de nå etter en "industridesigner", som vil fokusere på et helt annet felt hos selskapet.

– Vi er frustrerte over mangelen på innovasjon på maskinvaremarkedet, så vi blir med i leken, står det skrevet i stillingsutlysningen.

Ingen konsoll

Selv om det virker som de nå vil bevege seg inn på maskinvare-markedet, er det ingen som vet akkurat hva de vil lage. Én ting vi kan fjerne fra lista med en gang er en spillkonsoll, som benytter seg av Steam-katalogen for innhold. I et intervju i mars kunne de nemlig kontant avkrefte ryktene om en slik konsoll, og sa også at det ikke ville komme i nærmeste framtid.

Maskinvaremarkedet er imidlertid svært bredt, og det er fortsatt mye annet Steam kan være interesserte i å lage:

– Selv ting som tastaturer og datamus har ikke forandret seg nevneverdig over de siste årene. Det er et virkelig vakum i markedet, og muligheter til å skape engasjerende brukeropplevelser blir oversett, skriver Valve. Om dette betyr at de vil begynne i det små med egne versjoner av tastaturer og mus er usikkert, men det er liten tvil om at spilltilbehør har blitt et lukrativt marked.

Selskaper som Thermaltake, Corsair og Cooler Master er bare et par av selskapene som hovedsakelig er kjente for å lage helt andre ting enn spilltilbehør, men i den siste tiden har begynt å bevege seg inn på det lille nisjemarkedet.

For å lese hele stillingsutlysningen, eller for å finne en annen jobb hos Valve, kan du se hele oversikten på nettsidene deres. Det er ute etter folk med flere års erfaring, og du må nok også belage deg på en lang flytur til Washington for å dra på jobbintervju.

Les også: Slik blir du spillutvikler

(Kilder: CVG, Valve)

Les også
Slik blir du spillutvikler
Les også
Valve: Left 4 Dead 2 er raskere på Linux enn på Windows
Les også
– Windows 8 blir en katastrofe
annonse

Les også