Tek.no

Nyhet

Blåtannplugg til iPhone-dock

Har du en mobiltelefon som ikke passer på lydanleggets
iPhone-dock? Her er løsningen.

Sandberg
Espen Irwing Swang
16 Aug 2012 15:00

Sandberg har valgt å gi dingsen sin det beskrivende navnet «Bluetooth Link for iPhone Dock». Produktet er en sort plastdings som kan minne om minnekortleseren du kan kjøpe til iPad, men med hunnplugg i stedet for hannplugg.

Hunnpluggen plasserer du på iPhone-høyttalerens hannplugg, og dermed er iPhone-høyttaleren blitt til en Bluetooth-høyttaler.

Fordeler og ulemper

Det er både fordeler og ulemper med denne løsningen. Lydkvaliteten har en tendens til å forringes ved overføring med Bluetooth, og du får ikke ladet telefonen din samtidig som du spiller musikk, noe som er litt av vitsen med en høyttalerdock.

Fordelen er at du slipper å gå bort til høyttaleren for å styre musikken, og at du kan spille musikk fra en hvilken som helst kilde som har Bluetooth A2DP.

Overflødig?

Alternativt kan du selvsagt spille musikk fra mobilen på din iPhone-høyttaler via lydinngangen på høyttaleren (aux). Det krever at høytaleren har inngang for ekstern lydkilde (de aller fleste har dette) og at du har kabelen som trengs for å koble enhetene sammen. Du trenger heller ikke Sandberg-pluggen om det allerede er Bluetooth-mottaker i anlegget ditt.

Sandberg Bluetooth Link for iPhone Dock har en veiledende utsalgspris på 389 kroner.

Les også vår test av AirPlay-høyttaleren Logitech UE Air Speaker.

Les også
Bose MIE2i Øreplugger: Ørepropper for vanskelige ører
Les også
Denne alt-i-ett-adapteren bør du ha med på tur
annonse

Les også