Tek.no

Nyhet

Styr kamera med håndbevegelser

Samsung går nye veier med nytt Wifi-kamera.

22 Juli 2012 04:06

"Smarte" kameramodeller er visst i vinden om dagen. Flere produsenter har hatt slike tidligere, og på onsdag slapp Panasonic modellen LUMIX SZ5, som har innebygd WiFi-modul slik at fotografen kan dele bilder direkte til en rekke sosiale medier. Samme dag slapp Samsung sin nyeste modell i samme segment.

Les også: Del bildene dine på direkten

Det nye kameraet fra Samsung bærer navnet MV900F, og har som konkurrenten fra Panasonic fokus på bildedeling direkte fra kameraet. MV900F erstatter den aldrende MV800 som kom i fjor høst, og er smått forbedret på enkelte punkter. MV900F har en 16,3 megapiklser CMOS bildebrikke, og objektivet har 5x zoom. Brennviddeomfanget strekker seg fra 25 mm på vidvinkel, til 125 mm på full tele, omregnet til 35 mm format. Optikken er også relativt lyssterk, iallefall på vidvinkel. Her kan kameraet skilte med f/2.5, mens største blender på full tele er f/6.3. Til sammenligning hadde Samsung MV800 en fullformat-tilsvarende brennvidde fra 26 mm vidvinkel til 130 mm tele, og blender fra f/3.3 til f/5.9.

Kameraets tekniske spesifikasjoner er relativt normale på kameraer i denne klassen, men det er ikke LCD-skjermen. Den kan nemlig vippes 180 grader rett opp, og dermed plasseres på toppen av kameraet. Praktisk om du er av typen som er glad i å ta bilder av deg selv. Den er også relativt stor med sine 8,3 cm (3,3 tommer), og har en oppløsning på 800 x 480 bildepunkter. Kameraet tilbyr også videoopptak i fullHD, med inntil 30 bilder per sekund.

Les også: På nett med kameraet

Tidligere i år var Are og undertegnede på pressekonferanse med Samsung, som demonstrerte hvordan deres nye TVer kunne styres med håndbevegelser. Det er tydelig at denne teknologien ikke bare var myntet på fjernsynet, for Samsung har like så godt implementert denne teknologien i MV900F. Det betyr at man kan zoome, sette selvutløser og ta bilder med håndbevegelser, i tillegg til å gjøre de tilsvarende tingene ved å trykke direkte på den berørelsessensitive skjermen.

Les også: Dette kameraet styrer du med mobilen

Samsung MV900F er i tillegg utstyrt med en rekke apper som gir tilgang til en rekke forbedringer og endringer av bildene før de deles på sosiale medier som Picaza, Facebook og Youtube. Man kan også koble kameraet til mobilen, og dermed overføre bildene direkte til telefonen. Kameraet vil være tilgjengelig for salg fra august, og har en veiledende pris på 249,99 amerikanske dollar, eller litt i overkant av 2000 norske kroner. I tillegg kommer norske skatter og avgifter. Fargene man kan velge mellom er sort eller hvit.

Teknologinettstedet Engadget har fått prøve kameraet, og i videoen under kan du se hvordan man med håndbevegelser kan styre blant annet zoom-funksjonen:

Kilder:
www.engadget.com
www.depreview.com

Les også
Stiller sterkt
Les også
Legger lista høyt
Les også
Del bildene dine på direkten
Les også
Panasonic tar grep med G5
annonse

Les også