Til hovedinnhold

WD har pusset opp My Book Duo

Frister det med 20 terabyte på pulten?

Noen av oss ser aldri ut til å få nok av lagringsplass. Enten fordi vi synes nettskytjenester går for tregt, eller fordi det er en løsning som ikke byr på god nok tilgjengelighet. Eller kanskje vi bare ønsker å ha kontroll over filene våre selv.

Uansett kan det være godt å ha litt kjapp, lokal lagringsplass, og harddiskprodusenten Western Digital har i en årrekke bidratt med sine eksterne harddisker i My Book-serien. Nå har de populære løsningene fått en ansiktsløftning og høyere kapasitet.

Både USB Type-A og Type-C kan brukes.

Med opptil 20 TB lagringsplass innabords er det den nye My Book Duo som er den nye lagringskongen fra WD. Duo har forståelig nok to harddisker innabords, da av typen WD Red. Dette er selskapets egen harddisker ment for NAS-er – altså nettverkstilknyttet lagring.

My Book Duo har ingen nettverksmuligheter og kobles direkte til PC-en over USB-porten, men i likhet med en NAS kan den settes opp med de to diskene i RAID. Fra fabrikken skal den være satt opp med RAID 0, noe som betyr at dataene spres over begge diskene for best hastighet.

Ifølge WD skal den nye My Book Duo klare en lesehastighet på opptil 360 megabyte per sekund.

Flere muligheter

RAID 0 er dog ikke det mest sikre du kan bruke, ettersom du mister alle data dersom den ene disken skulle ta kvelden. Vanlig oppsett med to separate disker (JBOD) og redundans i form av RAID 1 (diskspeiling) er heldigvis også mulig.

Uansett er alltid sikkerhetskopiering av alle viktige filer sterkt å anbefale.

WD My Book Duo har også en enkeltdisket lillebror i form av en vanlig My Book med opptil 8 TB kapasitet. Både denne og My Book Duo har for øvrig innebygd maskinvarestøtte for 256-bit AES-kryptering, slik at filene skal være trygge.

Den oppmerksomme leser vi også se at de har den samme designen som vi blant annet finner på den nye WD My Passport SSD. Hvis hastighet og portabilitet er prioritert, vil en slik SSD naturligvis være å foretrekke.

En My Book eller My Book Duo er i større grad ment for deg som er ute etter mest mulig lagringsplass til en akseptabel pris.

Eller er du ute etter en intern SSD?
Da er WD Blue et godt valg >>>

(Kilde: TechSpot)

Les også
WD My Passport SSD: Portabel lagring for mannen og kvinnen i gata
Les også
Western Digital My Cloud EX2: En spesielt hjemmeskyvennlig NAS
Les også
Denne harddisken er spesiallaget for NAS-er
annonse