Tek.no

Nyhet

– YouTube skal ta opp kampen med Spotify

Skal visstnok lansere sin egen tjeneste neste år.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
10 Des 2017 15:10

YouTube skal angivelig lansere sin egen musikkstrømmetjeneste i løpet av mars neste år. Dermed går de rett i strupen på etablerte, store aktører som Spotify, Tidal og Apple Music, melder Bloomberg.

Dette er ikke første gang at eieren Google prøver seg på denne bransjen, hvor de allerede to ganger tidligere har gjort forsøk på å ta over tronen. Uten at det hittil har resultert i noe suksess.

Allerede inngått avtale med Warner Music Group?

Det amerikanske nettstedet har vært i samtaler med anonyme kilder som hevder at den nye tjenesten – som internt i selskapet visstnok refereres til som «Remix» – skal ha inngått en avtale med Warner Music Group. En av verdens tre største plateselskaper.

YouTube skal dessuten være i forhandlinger med de to andre gigantene, Sony Music Entertainment og Universal Music Group om tilsvarende distribusjonsavtaler. Også Merlin skal være en av aktørene som det forhandles med.

Altså har YouTube tilsynelatende en jobb foran seg med å ro i land eventuelle avtaler før den nye tjenesten lanseres om noen få måneder.

Ikke lyktes hittil

Som nevnt er ikke dette første gang Google prøver å få en fot innenfor musikkindustrien. Tilbake i 2011 lanserte selskapet Google Play Music, og senere YouTube Music Key i 2014.

Sistnevnte er i dag bedre kjent som YouTube Red, en betalingstjeneste hvor du kan betale for å blant annet slippe reklame mellom videosnuttene du ser på.

De største aktørene YouTube tar mål av seg å nedkjempe er Spotify og Apple Music. Det pekes imidlertid på at de to gigantenes suksess har blitt kraftig bremset av at YouTube har hatt musikk og musikkvideoer tilgjengelig.

YouTube ansatte Lyor Cohen, tidligere sjef i Warner Music, i fjor. Samtidig ble mange av de ansatte flyttet over fra Google Play Music til nettopp YouTube tidligere i år. Altså er det mye som tyder på at selskapet gjør seg klar for kamp.

Vet du ikke hvilken strømmetjeneste du bør velge?
Sjekk denne oversikten over alle alternativene dine »

(Kilde: Bloomberg )

Les også
USA opphever nettnøytraliteten – nå varsler IT-gigantene kamp
Les også
Slik bytter du fra Spotify til Tidal
Les også
Spotify-brukerne strømmer inn
Les også
Telia kopierer Telenor igjen: Lanserer fri musikkstrømming
annonse

Les også