Til hovedinnhold

Nå blir det lettere å finne de gode Android-appene

Google «rydder opp» i appbutikken sin.

Google

Det har etter hvert blitt mange apper å velge mellom i appbutikkene, ikke minst i Google sin, og med større omfang følger også mer søppel. På Android-utviklerbloggen kunngjør selskapet nå at de har gjennomført en aldri så liten opprydning som skal gjøre det lettere å finne frem til apper av god kvalitet.

Google har iverksatt flere andre kvalitetshevende tiltak i det siste, for eksempel Android Excellence, som fremhever ekstra gode apper..
Google

Oppdateringen består i at Google nå har forbedret søkealgoritmene i appbutikken på en slik måte at kvalitet er tatt med som en faktor i høyere grad enn før.

Skal «gjemme» svake apper

For brukere betyr dette i praksis at apper av høyere kvalitet skal gis større synlighet blant søkeresultatene enn apper av lavere kvalitet. Sistnevnte er for eksempel apper som sliter med høy krasjfrekvens. Ifølge Google har endringen allerede hatt en positiv effekt i form av hyppigere nedlastinger av apper av god kvalitet og færre avinstallasjoner.

Som blant andre The Verge peker på er tiltaket et ledd i en større satsing på å gjøre Google Play bedre. I juli meldte Google på utviklerbloggen at de har begynt å ta i bruk kunstig intelligens for å identifisere og nedprioritere mobilapper som byr på personvernrelaterte utfordringer, for eksempel ved å samle inn brukeropplysninger uten et klart grunnlag.

I tillegg lanserte Google nylig et initiativ kalt Android Excellence, som innebærer å fremheve applikasjoner som utmerker seg når det gjelder faktorer som ytelse, optimalisering og design, samt i hvilken grad de oppfyller Googles egne kvalitetsretningslinjer.

Ny Google-teknologi fikser mobilbildene før du tar dem »

annonse