Til hovedinnhold

Har du lyst på en Porsche-designet laptop?

Porsche Design har lansert en bærbar som ligner veldig på Microsofts Surface Book.

Bilprodusenten Porsche forbindes ikke først og fremst med elektroniske forbrukerprodukter, men under merkenavnet Porsche Design er selskapet ikke desto mindre involvert i design av slike produkter. Nå kan man lese på Windows-bloggen at et nytt produkt med dette navnet har dukket opp.

Porsche Design Book One er en ny bærbar PC i premiumklassen av den såkalte konverterbare typen. Modellen har som navnet antyder en del til felles med Microsofts egen bærbare Surface Book.

Porsche Design Book One.

Både vippbar og avtagbar nettbrettdel

Porsche Design Book One er en såkalt konverterbar PC, som altså innebærer at skjermen kan vippes helt rundt 360 grader slik at man kan bruke den som nettbrett. Ved hjelp av en spesiell hengsleløsning kan man imidlertid også ta av skjermdelen.

PC-en byr på en smakfull innpakning i anodisert aluminium, og av andre egenskaper har maskinen også en høypresisjons pekeplate og er optimalisert for Windows Ink, den nye digitalpennfunksjonaliteten i Windows 10.

Porsche Design Book One har en 13,3-tommers skjerm med en oppløsning på 3200 x 1800 piksler. Øvrig innmat omfatter Kaby Lake-prosessor av typen Intel Core i7-7500U på 3,5 GHz, 16 GB minne og en SSD på 512 GB. Tlkoblingene inkluderer to USB Type-C-porter og to USB 3.0-porter.

Porsche Design Book One.

Høy prisklasse

PC-en har ellers et kamera på 5 megapiksler som er utstyrt med infrarød sensor som kan benyttes til ansiktsgjenkjenning som innloggingsløsning via Windows Hello. Stemmeassistenten Cortana er også integrert.

Den nye Porche-designede PC-en ligger helt klart i premiumsegmentet når det gjelder pris. Den skal bli tilgjengelig i Europa i april til en veiledende, tysk pris på 2795 euro, som tilsvarer cirka 25 000 kroner, men norsk pris og lansering er ikke kjent.

Samsung lanserte nettopp nytt nettbrett: Det sikter seg inn mot Microsoft Surface »

Les også
AOC har fått hjelp av Porsche til å lage noen skikkelig lekre skjermer
Les også
Glem Surface Pro og iPad Pro – dette kan bli den nye kongen på haugen
Les også
Komplett: Surface Book til Norge 3. mars
Les også
Lenovo sier dette produktet tilhører en helt ny kategori
Les også
Apple MacBook Pro 13 (Sen 2016) møter Dell XPS 13 (2017): MacBook Pro 13 møter Dell XPS 13
annonse