Til hovedinnhold

Denne uken gjorde Mac-en din noe den aldri før har gjort

Apple tvang gjennom nødvendig oppdatering av Mac-er.

Apple har måtte kaste seg rundt de siste dagene for å tettet igjen et sikkerhetshull som har truet maskiner som bruker OS X-plattformen. Og for første gang tar de i bruk «makt» for å tette hullet for deg, melder Reuters.

Forrige uke sprakk nyheten om at Apples operativsystem for datamaskiner, OS X, inneholdt et sikkerhetshull som gjorde maskinene sårbare for angrep fra folk med uærlige hensikter.

Tvang igjennom oppdateringen for første gang

Det har gjennom tiden kommet en rekke sikkerhetsoppdateringer fra selskapet i Cupertino. Dog har det alltid vært opp til deg selv når du vil legge inn oppdateringen – det er ikke tilfelle denne gangen.

Nå har Apple sendt ut sin nyeste oppdatering med tvang, med andre ord kommer installasjonen til å skje om du vil det eller ikke. Muligheten til å oppdatere programvaren på denne måten introduserte selskapet for et par år siden, men har først nå tatt metoden i bruk.

Selskapet opplyser at oppdateringen blir installert automatisk, og systemet krever ingen omstart etter at jobben er gjort. Ergo er det mulig du allerede har mottatt oppdateringen uten å ha lagt merke til det.

Kan gi hackere total kontroll over maskinen

Det nye sikkerhetshullet som ligger i OS X, gjelder en svakhet i network time-protokollen (NTP). Denne protokollen brukes av operativsystemet til å synkronisere klokken på maskinen.

Ifølge Reuters kan den nye svakheten utnyttes av uvedkommende til å ta seg inn en bakvei og få kontroll over maskinen. Med andre ord vil de kunne få tak i sensitiv informajsjon som ligger på maskinen din, eller andre filer de er interessert i.

Apple kan også være sårbare mot angrep fra hackere:
Her er noen av tidenes verste Mac-virus (Ekstra) »

(Kilde: Reuters)

Les også
Ondsinnet programvare vokser kraftig på Mac
Les også
Apple ble varslet om digert sikkerhetshull – valgte å ikke gjøre noe
Les også
Microsoft tetter alvorlig SSL-sikkerhetshull i Windows
Les også
Dette er noen av tidenes verste Mac-virus
Les også
Trues av myndighetene for å lete etter sikkerhetshull på Internett
Les også
NSA kunne ta opp bilder og lyd med iPhone
annonse