Nå er det største problemet med VR-teknologien trolig løst

VR-kvalme skal kureres ved å «lure» kroppen til å tro at den beveger seg - mens du sitter helt stille.

VR-teknologien er nå ubønnhørlig på vei til markedet, anført av Oculus Rift og HTC Vive. Et lite skår i gleden er at VR-briller for mange dessverre er belemret med sjøsyke-fremkallende egenskaper. Mange har forsøkt å identifisere og fikse problemet, og nå kan det være kuren er funnet.

Nettstedet Phys.Org melder nemlig at forskere ved amerikanske Mayo Clinic, en av verdens mest anerkjente sykehuskjeder, har tatt patent på en ny VR-teknologi som skal få has på det uvelkomne fenomenet.

Stimulerer det indre øret

Teknologien har fått navnet «Galvanic Vestibular Stimulation» (GVS), og innebærer i korte trekk å stimulere det såkalte «vestibulærsystemet». Dette er sansesystemet i det indre øret som er ansvarlig for likevektsansen og for å koordinere balanse og bevegelse.

Ved å stimulere dette systemet skal det være mulig å simulere følelsen av å bevege seg i tredimensjonalt rom. Denne stimuleringen kan videre synkroniseres med VR-bildene som brukeren ser, slik at kroppen «narres» til å tro at den faktisk beveger seg rundt i VR-omgivelsene.

Det er det manglende forholdet mellom hva hjernen mates med av bilder og hva kroppen opplever som skal være en av de viktigste årsaken til VR-sjøsyken, noe denne nye løsningen altså retter på. Forskerne skal ha testet ut teknologien på mennesker og kan bekrefte at den fungerer.

Illustrasjonsbilde av hvordan det hele fungerer.

På vei til forbrukere

I tillegg til å fikse sjøsyken vil teknologien selvsagt også heve selve kvaliteten på VR-opplevelsen, ved å gjøre den langt mer autentisk. Den skal attpåtil være enkel å bygge inn i både VR-briller og operativsystemer.

Utviklerne er allerede i gang med å lisensiere bort teknologien for å gjøre den tilgjengelig for forbrukere, men det er uvisst akkurat hvem som har meldt sin interesse. Uansett kan det altså se ut til at den fryktede VR-syken ikke lenger trenger å legge en demper på VR-gleden.

Mer informasjon kan du finne på teknologiens hjemmeside, og se også videoen under for en forklaring av hvordan det fungerer.

VR-forberedelsene er i gang for alvor: Nå har AMD og Nvidia sluppet VR-driverne sine »

(Via Engadget)

Les også
Nvidia skal gjøre VR-opplevelsen mye bedre med lynrask skjermteknologi
Les også
Slik skal Nvidia gjøre VR fotorealistisk
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
Les også
«Teslasuit» simulerer følelsen av skudd og eksplosjoner
annonse