Til hovedinnhold

Intel har laget en drone som gjør noe andre droner ikke kan

Se videoen av hvordan Intels avanserte 3D-kamerateknologi fungerer i droner.

Intel Corporation

Prosessorgiganten Intel avholdt nylig sin IDF-konferanse, hvor et knippe spennende og til dels uventede produkter ble avduket. Blant disse befant det seg også en drone med noen spesielle egenskaper, som Intel selv melder i en pressemelding.

Intels inntog på dronemarkedet har fått navnet «Aero». Den retter seg i første omgang mot utviklere og entusiaster, og er tilsynelatende ikke tiltenkt massemarkedet ennå.

RealSense-sensor og Atom-prosessor

Det spesielle med Aero-plattformen er at den byr på Intels avanserte 3D-kamera RealSense, som har begynt å dukke opp i en god del produkter den siste tiden. Den har også en potent, firekjerners Atom-prosessor om bord.

Dette skal gjøre dronen svært intelligent og allsidig, og blant annet sette den i stand til både avanserte selvkjørende egenskaper og til sofistikert kartlegging og fotografering av omgivelsene i tre dimensjoner.

For å gi en indikasjon på hva en drone med RealSense-teknologi har Intel laget en video som viser en annen drone med teknologien innebygget, laget av den kinesiske DJI-konkurrenten Yuneec. Denne drone modellen heter Typhoon H.

Slik ser dronen ut på nært hold.
Intel

Intelligent navigering

I videoen demonstreres hvordan dronen kan foreta avansert navigasjon gjennom hindringer og legge alternative ruter på egen hånd mens den følger etter brukeren, basert på hvilke hindringer som befinner seg i nærheten. Dette er mulig ved at RealSense-sensoren foretar «3D-skanning» av omgivelsene.

Mer informasjon om Aero-plattformen finner du hos Intel, og demonstrasjonsvideoen av Typhoon H med RealSense ser du under.

Droner er ikke det eneste Intel viste frem på IDF-konferansen: Dette er selskapets første VR-briller »

Typhoon H PRO with Intel RealSense Technology from YUNEEC on Vimeo.

annonse