Så mye tjener de største YouTube-stjernene

På toppen ligger en svenske.

Etter hvert som videonettstedet YouTube har vokst, har også mulighetene til å tjene gode penger på reklame økt betydelig for dem som lykkes med å dra store publikum. Nå har Forbes tatt seg bryet med å sette sammen en liste over de mesttjenende YouTube-stjernene.

På toppen av listen ruver den spillglade svensken Felix Kjellberg. Allerede i 2013 kunne vi melde at Kjellbergs YouTube-kanal «PewDiePie» er verdens mest populære, noe som ikke gjør førsteplassen spesielt overraskende.

97 millioner kroner det siste året

Ifølge Forbes tjente Kjellberg, som er 25 år gammel, 12 millioner dollar før skatt det siste året, noe som tilsvarer svimlende 97 millioner kroner med dagens kurs. Kjellberg spesialiserer seg på å spille dataspill og levere humoristiske kommentarer underveis, og kanalen hans har cirka 40 millioner abonnenter.

Ian Hecox (t.v.) og Anthony Padilla har andreplassen, med sin YouTube-kanal «Smosh». Foto: Wikipedia

På andreplass ligger de to komikerne bak YouTube-kanalen «Smosh», Ian Hecox og Anthony Padilla, som skal ha tjent 8,5 millioner dollar det siste året, som tilsvarer cirka 68 millioner norske kroner. Smosh er en komedie-kanal som inneholder sketsjer og andre påfunn.

Tredjeplassen deles av de to brødrene Benny og Rafi Fine, som driver kanalen «Fine Brothers Entertainment». Dette er også en komediekanal som inneholder videoer av mennesker som reagerer på ulike ting. Vi omtalte denne kanalen i fjor med en video hvor barn reagerer på den originale Game Boy-maskinen.

Tjener mest på YouTube-reklamen

Tredjeplassen innehas av Lindsey Stirling, som tjente 6 millioner dollar, cirka 48 millioner kroner, på å lage videoer hvor hun spiller fiolin. Bak henne finner vi Rhett McLaughlin og Charles Lincoln Neal III, som tjente 4,5 millioner dollar på komediekanalen «Good Mythical Morning».

Resten av listen, som inneholder 13 navn, kan du finne hos Forbes. Mesteparten av inntektene kommer naturlig nok fra reklame, både på videoene og i form av integrert innhold. Noen av YouTube-stjerner har imidlertid klart å komme seg inn i TV-, film- og musikkindustrien, og har også inntekter derfra.

YouTube kan nå få et reklamefritt alternativ: Ryktene sier nemlig at nettstedet jobber med en abonnementsordning »

Les også
Nå vil YouTube begynne å vise TV over Internett
Les også
- YouTubes nye betaltjeneste er et resultat av AdBlock
Les også
– Bli med, eller forsvinn
Les også
Nå har YouTube lansert sin nye betalingtjeneste
Les også
YouTube kan bli reklamefritt fra neste måned
Les også
Denne svenske YouTube-stjernen tjener nesten 60 millioner kroner i året
Les også
YouTube byr nå på videoer i 8K-oppløsning
Les også
YouTubes mest populære kanal skrur av kommentarfeltet for alltid
annonse