Tek.no

Nyhet

Denne «tatoveringen» kan brukes til å styre mobilen din

MIT-forskere med nye sprell.

MIT
Eigil Knudsen
17 Aug 2016 06:00

Det begynner å komme mange teknologiske produkter du kan bære på kroppen på ulike måter, men nå har en gruppe forskere fra det amerikanske teknologiuniversitet MIT tatt «ha-på»-konseptet i en litt ny retning. De har nemlig funnet opp «smarte tatoveringer».

Den nye idéen heter DuoSkin og innebærer rett og slett å legge berøringsflater direkte på huden. Disse kan så brukes som grensesnitt til å kontrollere forskjellige enheter, for eksempel mobiltelefoner.

Bladgull

Tatoveringene, hvis man kan kalle dem det, er laget av bladgull, et materiale som ble valgt på grunn av de både strømledende, robuste og estetiske egenskapene. Sistnevnte er også viktig, da forskerne faktisk har ambisjoner om å gjøre idéen til et slags mote-konsept.

MIT

Bladgullet festes til huden ved hjelp av tatoveringspapir, og ved å kutte ut små hull i dette papiret fikk forskerne plass til nødvendige elektroniske komponenter. Over gullet ligger det belegg av silikon.

Kommuniserer med NFC

Løsningen gjør det mulig å lage flater som kan brukes både som knapper, glidebrytere og pekeplater. Ved hjelp av NFC-teknologi (near field communication) kan de smarte tatoveringene kommunisere med andre elektroniske enheter, og ved hjelp av en egen applikasjon fikk forskerne til å kommunisere med mobiler.

Hvor gangbar teknologien er for forbrukermarkedet er ennå uvisst, og forskerne medgir at mye arbeid gjenstår når det gjelder pålitelighet og brukervennlighet. Håpet er imidlertid å bidra til å avmystifisere denne type teknologi for å gjøre det mer akseptert i fremtiden.

Om du har lyst til å fordype deg mer i tekniske detaljene kan du sjekke ut selve forskningsdokumentet, og se også video under.

Her er en annen imponerende MIT-teknologi: Denne løsningen lar deg manipulere objekter som er fanget opp på video »

DuoSkin:Functional, stylish on-skin user interfaces from MIT Media Lab on Vimeo.

(Via The Verge)

Les også
MIT-forskere lager videoer av kun ett stillbilde
Les også
Her setter mobilen sammen seg selv i en «tørketrommel»
Les også
Her får Pikachu den ekte busken til å bevege seg
Les også
MITs «spåmaskin» kan forutse hva som skjer i favorittserien din
Les også
«Holografiske» skjermer kan være nærmere en realitet
annonse

Les også