Tek.no

Nyhet

Dette er «Schaft», Googles nye tobeinte robot

Kan bære tunge gjenstander opp trapper for deg.

YouTube
Eigil Knudsen
13 Apr 2016 13:00

For litt siden ble det kjent at Google skulle selge Boston Dynamics, selskapet bak den avanserte, menneskelignende «Atlas»-maskinen. Det ser imidlertid ikke ut til at robotsatsingen er i umiddelbar fare, for nå har Google vist frem en annen avansert robot, som attpåtil kan få konkret nytteverdi.

Som blant andre Geek og IEEE Spectrum melder er det et japansk selskap ved navn «Schaft», som eies av Googles moderselskap Alphabet, som nå har dratt sløret av et nytt vidunder.

Takler mange forhold

Roboten ble demonstrert under den såkalte NEST-messen i Tokyo nylig, og er en maskin som spesialiserer seg på å bevege seg på mange ulike typer underlag, og holde balansen selv i ulent terreng og bratte bakker.

Som en av demonstrasjonsvideoene viser er roboten ikke minst i stand til å takle flere forskjellige typer trapper. Den kan også bære en vekt på opptil 60 kilogram mens den beveger seg, og det er dermed ikke vanskelig å forestille seg at man kan bruke roboten til ulike praktiske gjøremål.

YouTube

Når det gjelder designet ligner ikke Schaft-maskinen, i motsetning til Atlas, på et menneske. I stedet er beina på roboten to ganske lange «skinner» som kan brukes til å heve selve kroppen opp og ned for å justere gravitasjonssenteret og tilpasse roboten til ulike oppgaver.

Rimelig og energieffektiv

Maskinen er visstnok designet for å være både energieffektiv, rimelig og kompakt, noe som kan indikere at Google etter hvert vil sikte seg inn på et forbrukermarked.

Det var nettopp det økte fokuset på salgbare produkter som skal ha vært årsaken til at Google valgte å selge Boston Dynamics, hvis produkter ikke ble ansett som spesielt forbrukervennlige. Med denne nye roboten ser altså dette fokuset ut til å forsterke seg, selv om det nok ennå er en stund til vi får se Schaft-produktet i butikkene.

Under kan du se demonstrasjonsvideoen av maskinen.

Roboter er et populært fenomen i Japan: Nå har det første robot-styrte hotellet åpnet i landet »

Les også
Sony skal lage roboter som kan forme «følelsesmessige bånd» til mennesker
Les også
Her tar roboten oppvasken
Les også
Se Disneys utrolige robot gjenskape menneskelige bevegelser helt feilfritt
Les også
Her er Mars-kjøretøyet i ferd med å krysse sitt vanskeligste terreng hittil
Les også
Dette er Sharps nyeste mobiltelefon
Les også
Samletest av robotstøvsugere: Én robotstøvsuger stikker fra alle de andre
Les også
Google kvitter seg med robotselskapet som ga oss menneskelignende «Atlas»
Les også
Atlas har fått kuttet kabelen
annonse

Les også