Tek.no

Nyhet

Denne mobilen tåler det meste og har tre kameraer

Et dedikert actionkamera.

Kyocera
Eigil Knudsen
12 Aug 2016 08:00

Japanske Kyocera hører vi ikke så mye til, men selskapet har tidligere lansert relativt spesielle mobilmodeller, for eksempel en som kan lades ved hjelp av sollys. Nå har Kyocera en ny mobil på gang, som også byr på en litt ny vri.

I en pressemelding har selskapet nemlig dratt sløret av DuraForce PRO, som tar sikte på å være en mobiltelefon og et actionkamera i ett.

DuraForce PRO er først og fremst en hardfør mobiltelefon som blant annet byr på IP68-sertifiseringen, som gjør den støvtett og vanntett ned til to meter i 30 minutter. I tillegg er den godkjent etter militærstandarden 810G, som betyr at mobilen tåler skikkelig harde påkjenninger fra omgivelsene.

Tre kameraer

Ellers har mobilen altså en litt spesiell kameraløsning. Den har et vanlig hoved- og frontkamera på henholdsvis 13 og 5 megapiksler, men i tillegg har mobilen et tredje «actionkamera».

Dette kameraet er utstyrt med vidvinkel-objektiv og har en egen bildeprosessor som sørger for egne moduser for blant annet sakte film, timelapse og sportsfotografering. I tillegg har det en undervannsmodus, som fungerer ved at kontrollen av kamerafunksjonene flyttes fra berøringsskjermen til til de fysiske knappene på mobilen, slik at skjermen kun brukes som søker.

Kyocera Duraforce PRO.
Kyocera

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner har mobilen en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, åttekjerners Snapdragon 617-prosessor, 2 GB minne og 32 GB lagringsplass. Batteriet er på 3240 mAh. DuraForce PRO skilter for øvrig også med fingeravtrykkleser.

Mobilen skal lanseres til høsten, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer hos Kyocera.

Har du mye penger å bruke på mobil? Denne modellen koster 36 000 kroner »

(Via Engadget)

Les også
Sonys nye 4K-actionkamera tar fjellstø bilder
Les også
GoPro Hero5 kan være avslørt
Les også
Caterpillar Cat S60: Denne robuste mobilen har innebygget varmekamera og kan se i mørket.
Les også
Sony HDR-AS50: Vi har testet Sony HDR-AS50 – Sonys «billigmodell»
annonse

Les også