YouTube til iOS har fått en ny og etterlengtet funksjon

Den populære videoappen oppgraderes på Apple plattform.

Blant nyhetene som kom med iOS 9 da operativsystemet ble lansert i fjor sommer var de såkalte «Slide Over»- og «Split-View»-funksjonene, som gjør det enklere å multitaske på iPad ved å dele skjermen Ikke alle apper støtter funksjonen, men nå har i alle fall en av de mest populære appene fått støtten på plass.

Blant andre Apple Insider melder nemlig at Google nylig slapp en oppdatert utgave av YouTube-appen som utnytter de nye multitasking-funksjonene i iOS.

Meny på høyre side

«Slide Over-funksjonen innebærer at man kan åpne en sekundær app ved siden av den man allerede har åpnet, ved å stryke fra høyre for å åpne en menystripe på høyre side av skjermen.

Slik ser Slide Over-menyen ut.

«Split View»-modusen fungerer ved å dele skjermen i to med en tydelig skillelinje mellom appene, og lar deg bruke begge appene samtidig. Man kan også fritt justere størrelsen til det sekundære app-vinduet, og eventuelt dra skillelinjen helt over til venstre for å gjøre den sekundære appen til den primære.

Fungerer ikke på alle modeller

Det er verdt å merke seg at Slide Over-funksjonen fungerer på alle modeller fra og med iPad Mini 2 og iPad Air, mens Split View kun fungerer på iPad Air 2 og de nye iPad Pro-nettbrettene. Mer informasjon om funksjonene kan du for øvrig finne på Apples utviklersider.

YouTube har dessverre ennå ikke fått støtte for den tredje nye multitasking-funksjonen i iOS 9, nemlig «Picture in Picture», som gjør det mulig å spille av videoer i et eget vindu over andre apper, som du både kan fritt flytte og endre størrelse på.

Google har mer på gang på Apple-produktene: Nå skal selskapet lage et iPhone-tastatur »

Les også
Netflix' nye funksjon lar deg se filmer samtidig som surfer på iPaden din
Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
Snart skal Apple vise frem sine nye produkter
annonse