Tek.no

Nyhet

Hvordan ser den perfekte hjemskjermen ut?

Ingen på kontoret vårt er enige.

Niklas Plikk, Teknofil.no
3 Okt 2014 10:00

Det sies at mobiltelefonen er det mest personlige stykke teknologi du eier. Du har den alltid med deg, den er nesten alltid på, og er du som oss bruker du den til omtrent alt du gjør.

Nordmenn er også blant de ivrigste app-nedlasterne i verden. Norge er på topp 10-listen over app-nedlastere, og en gjennomsnittlig nordmann hadde i 2013 lastet ned i overkant av 32 apper fra en appbutikk. Med tanke på at en ny telefon i dag gjerne kommer levert med rundt 30 apper forhåndsinstallert, har du altså over 60 apper å holde styr på.

Kritisk plassering

For å dra nytte av telefonen din og alle appene, gjelder det å tenke strategisk. Appene må legges på de riktige plassene, og plasseres slik at du alltid finner dem når du trenger dem. En undersøkelse gjort av Localytics viser tross alt at hver femte app vi laster ned bare blir brukt én gang, noe som gjør det enda mer kritisk at de er riktig plassert.

Det var i hvert fall det jeg tenkte da jeg satte opp min hjemskjerm. Apper jeg bruker ofte skal få de beste plassene, mens apper jeg kanskje trenger blir enten lagt i mapper, dyttet til side to eller tre, eller slettet. Alt jeg faktisk bruker ønsker jeg å komme til med ett trykk.

Slik endte det opp (selv om jeg ikke er kjempefornøyd med den nederste raden):

Her er appene jeg ofte er innom i løpet av en dag. Ideen er å bare trenge ett klikk for å komme til appene jeg bruker, og heller sveipe, klikke og lete for de mindre brukte appene.

Jeg var overbevist om at alle sikkert tenkte på samme måte som meg, og hadde omtrent tilsvarende filosofi. Der tok jeg feil. Selv blant kollegaene mine er det enormt sprik blant hjemskjermene, som du kan se i bildekarusellen nederst i saken.

Mens noen tenkte som meg og hadde gått aktivt inn for å legge de viktigste appene på førstesiden, var det omtrent like mange som ikke kunne brydd seg mindre. Flere mente det var like greit å søke etter apper som å ha dem på hovedsiden, mens andre mente muskelminnet i fingrene gjorde at de fant frem til appene de ville ha, selv etter et par sveip og klikk.

Vis oss din hjemskjerm!

Nå som vi har skjønt hvor ulike hjemskjermer vi har på kontoret, vil vi finne ut mer om hjemskjermer. Vi vil se hva slags hjemskjerm du har, og hva du synes er det viktigste å tenke på. Har du en plan når du legger opp appene, eller ligger alt hulter til bulter?

Gjerne send oss en e-post på tips@teknofil.no, eller del bildene i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også sende bildene via Twitter til @teknofil_no, eller på Facebook-siden vår, Facebook.com/Teknofil.no.

Bildene må kunne brukes av oss i en framtidig artikkel, hvor vi viser frem de beste og morsomste hjemskjermene. Du kan selvfølgelig være anonym hvis du skulle ønske det.

annonse

Les også