Til hovedinnhold

Firefox får innebygget støtte for VR-brillene Oculus Rift

Mozilla vil gjøre det enklere å utvikle VR-innhold for nettleseren.

Mozilla

Den etterlengtede forbrukerversjonen av VR-brillene Oculus Rift lar ennå vente på seg, men aktører som er interessert i teknologien tar stadig nye skritt for å forberede seg på VR-teknologiens uunngåelige inntog i teknologiverdenen. En av dem er Mozilla, som i november i fjor lanserte en egen nettside dedikert til VR-basert nettsurfing.

Nettopp på denne nettsiden har Mozilla nå kommet med en ny VR-relatert nyhet, via sjefsingeniøren i selskapet Vlad Yukicevic. Yukicevic kan nemlig nå kunngjøre at nettleseren Firefox får innebygget støtte for VR, nærmere bestemt selskapets nettbaserte VR-grensesnitt WebVR.

Betyr snarlig direktestøtte for Oculus Rift

Støtten er riktignok ikke bygget inn i den ferdige Firefox-versjonen, men derimot den såkalte Nightly-versjonen av nettleseren. Nightly er betegnelsen på den versjonen som ennå er på et tidlig utviklingsstadium, og som senere går gjennom Aurora- og Beta-fasen, før den så slippes som den ferdige, nye Firefox-utgaven.

Det denne innebygde støtten innebærer er at brukere og innholdsprodusenter ikke lenger behøver å laste ned et separat program for gi nettleseren VR-muligheter. Det betyr altså at bare ved å laste ned Nightly-utgaven, som du kan gjøre her, får du direkte tilgang til selskapets WebVR-funksjonalitet.

Det betyr også at VR-funksjonaliteten til Firefox vil bli videreutviklet i samme tempo som de andre funksjonene til nettleseren. I tillegg legger det også til rette for at Firefox vil kunne få direktestøtte for Oculus Rift-brillene i nær fremtid. Foreløpig må man nemlig fremdeles laste et tilleggsprogram for å få støtte for Oculus Rift. Dette tillegget er tilgjengelig her.

Lar deg enkelt teste ut VR-demoer på nett

Den innebygde VR-støtten i Firefox gir altså først og fremst enklere tilgang til de ulike funksjonene på Mozillas nye VR-nettside MozVR. MozVR er en side som skal fungere som en plattform for deling av eksperimentelle, nettbaserte VR-konsepter og som en ressursside for slikt innhold som utviklere kan dra nytte av.

På siden finner du blant annet en dokumentarfilm filmet i 360 grader, et VR-talkshow og også en demo hvor du kan manipulere objekter ved hjelp av Oculus Rift-brillene i kombinasjon med bevegelsessensoren fra fra selskapet Leap Motion, som for øvrig også jobber med VR-løsninger.

Nå har også pornoen kommet til Oculus Rift: Teknologien gjør det visstnok vanskelig å se forskjell på virkelige mennesker og avatarer »

(Via Tom's Hardware)

annonse