Til hovedinnhold

– Testen er OK den, men vi er uenige i konklusjonen

Telenors dekningssjef sier dekningskampen ikke er over.

Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Mandag offentliggjorde Tek.no den store dekningstesten, med 2000 målinger foretatt på 350 målepunkter over hele landet.

Konklusjonen ble at både Telia og Telenor har betydelig bedre nett enn ved forrige test. Særlig har Telia blitt markert bedre i Nord-Norge, der de tidligere var så godt som fraværende på 4G.

Testresultatene var svært jevne, men Tek.no valgte å kåre Telia til vinner, blant annet fordi testerne opplevde færrest dekningshull i Telia-nettet.

Uenig i konklusjonen

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, er ikke enig i vurderingen som utroper Telia til vinner.

– Testen viser at Telenor er best i tre av fire landsdeler og har det raskeste nettet til tross for at vi også har flest kunder. Testen er OK den, men konklusjonen er jeg ikke enig i, sier Amundsen til Inside Telecom.

Denne tolkningen er ikke nyhetssjef i Tek.no, Niklas Plikk, enig i:

– Vi kåret Telenor til vinner i én av fire landsdeler, ikke tre. Det var såpass jevnt mellom de to operatørene at det var uavgjort i to av fire landsdeler, mens Telia tok den siste landsdelen.

Innen utgangen av 2017 skal alle Telenors utendørs basestasjoner få 4G. Dermed skal det bli 4G-dekning overalt der Telenor i dag har GSM-dekning. Amundsen anslår at selskapet er om lag halvveis i sin 4G-oppgradering.

– Selvsagt skal jeg gratulere Telia, og det har jeg allerede gjort, med det store løftet de har gjort. Fra omtrent ingen tilstedeværelse i nord har de gjort store grep på to år, sier Amundsen.

– Dekningskampen ikke over

Amundsen mener Telenor, med sine totalt 7738 fysiske stasjonsanlegg, har langt flere basestasjoner enn hovedkonkurrenten. Når alle disse er ferdig oppgradert, er han sikker på at kundene vil få en fantastisk opplevelse.

– Jeg lover hver eneste kunde der ute at dekningskampen på ingen måte er over. Hele vårt GSM-nett skal oppgraderes til 4G. I Finnmark og Troms og eksempelvis Østfold betyr dette at hele talenettet skal få 4G, sier Amundsen.

Amundsen er fornøyd med at testen viser en noe høyere snitthastighet i Telenor-nettet. Han mener testen viser at Telenor har gjort mange riktige nettvalg, og at selskapets nett vil levere ekstremt gode opplevelser når det er ferdig oppgradert.

Fikk du ikke med deg testen?
Vi gjennomførte Norges største dekningstest »

annonse