Til hovedinnhold

Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet

«Project Link» er en av Firefox-utviklerens nye, store satsinger.

Kristoffer Møllevik, Tek.no

Mozilla er unektelig mest kjent for sin Firefox-nettleser, men selskapet har også for lengst begynt å jobbe med såkalte «tingenes Internett»-løsninger. I et ferskt blogginnlegg har Mozilla lagt frem noen av planene sine på dette området, som viser seg å være ganske ambisiøse.

Det er først og fremst løsninger rettet mot det «smarte hjemmet» Mozilla nå skisserer. Det kanskje mest spennende prosjektet er en personlig «assistent» som skal hjelpe folk å holde styr på smarthjemmets mange finesser.

Skal «forstå» brukerne

Dette assistent-konseptet har fått navnet «Project Link». Konseptet er ennå litt abstrakt, men idéen er ifølge Mozilla å lage et system som skal «forstå» brukerens preferanser når det gjelder interaksjon med de smarte enhetene i hjemmet.

De fleste smarthjem-konsepter bruker mobilen til å knytte sammen smartenhetene. Det er uvisst om Mozilla ser for seg en annen løsning.
scyther5/Shutterstock.com

Målet med dette er igjen å «automatisere» funksjonene i smarthjemmet, slik at minst mulig egeninnsats kreves fra brukerne selv. Samtidig skal brukerne ha full kontroll over systemet, og sikkerhet skal også settes i høysetet.

Utover dette er de konkrete, tekniske detaljene om hvordan det hele skal fungere ganske uklare, da konseptet ennå er i en meget tidlig fase. Det er dermed uvisst om det vil bli et stemmestyrt system, eller eventuelt app-kontrollert. Mozilla leter i skrivende stund etter utviklere og bidragsytere til prosjektet.

Har også andre planer

Et annet prosjekt Mozilla jobber med er «Project Smart Home». Dette er et konsept som skal kombinere en helhetlig smarthjem-plattform à la Apples HomeKit med «gjør det selv»-løsninger som kan bygges med for eksempel Raspberry Pi.

Mozilla har også noe som heter «SensorWeb» på programmet, som tar sikte på å samle inn store mengder data fra omgivelsene som deles med andre brukere via nettet. For flere detaljer om Mozillas planer innen «tingenes Internett»-teknologi kan du sjekke ut bloggen.

Det kommer stadig nye smarthjem-produkter: Denne smarthøyttaleren med skjerm holder full kontroll i hjemmet »

(Via TechCrunch)

annonse