Tek.no

Nyhet

Se videoen av Googles byggekloss-mobil

Project Ara blir veldig spennende.

Google/Skjermdump fra YouTube
31 Okt 2014 08:46

Selv om hver eneste produsent gjør alt den kan for å skille seg ut på smarttelefon-fronten, er det få som gjør særlig revolsjonerende endringer i hovedoppbygningen. Og den fokuserer gjerne på en ren bakside og en glasskjerm foran.

Hvis du er lei av dette, er det riktignok bare å vente på Project Ara – den modulære telefonen Google sannsynligvis lanserer om så ikke alt for lenge. Ifølge PhoneArena, er byggeklosstelefonen også vist frem på en ny teaser-video fra Google.

Utskiftbare deler

For de som ikke skulle vite hva Project Ara handler om, så dreier det seg altså om en telefon der du selv kan bytte ut alle delene på en enkel og oversiktlig måte. Dette gir helt unike muligheter for å tilpasse telefonen din slik akkurat du vil ha den. For eksempel kan du med den største enkelhet bytte ut kameraet på telefonen om det kommer et bedre et på markedet. Det samme gjelder prosessorer, batterier og alt annet dilldall.

Telefonen skal kjøre helt ren Android, og ser i og for seg ikke så forskjellig ut fra andre mobiler rett forfra.Foto: Google/Skjermdump fra YouTube

Dette gir naturlig nok telefonen en noe spesiell, «modulær» utforming, som noen kanskje vil synes er spennende, mens andre kanskje ikke vil bifalle like mye. Et deksel ville muligens gjort susen, i så fall.

Men: det viktigste her er videoen. Den viser fremfor alt annet at dette faktisk er et produkt som kommer til å bli lansert til massene, og ikke bare et fantasiprosjekt. Telefonen er for øvrig ventet tidlig i 2015, men her til lands kan det nok tenkes at ventetiden blir noe lenger.

Se videoen under, så skjønner du mer av hva Project Ara egentlig handler om:

Project Ara lar deg tilpasse telefonen mer enn mange andre telefoner.
Men hva med å bygge din egen telefon helt fra bunnen? »

(Kilde: PhoneArena)

annonse

Les også