Tek.no

Nyhet

Sony gir nytt liv til Walkman-spilleren

Den nye modellen spiller musikk med 6 ganger bedre lydkvalitet enn CD-er.

Sony/teknofil.no/montasje
14 Okt 2014 11:00

Det begynner å bli en stund siden alle gikk rundt med bærbare musikkspillere på innerlomma – den oppgaven har smartmobilen mer eller mindre overtatt. Nå velger imidlertid Sony ifølge Cnet å oppdatere Walkman-serien sin med et helt nytt tilskudd: Walkman NVZ-A17.

God lydkvalitet

Liten og stilren.Foto: Sony

Om du er av de som ikke klarer deg med lyden fra hodeutgangen på en smarttelefon, er dette definitivt dingsen for deg. Den havner midt inn i et nokså trangt marked, der iPod fortsatt regjerer. Dette har kanskje med de mange andre funksjonene du får på kjøpet med en slik musikkspiller.

Med Sonys nye A17-spiller får du kanskje ikke like høyoppløst skjerm og tilgang til App Store, men du får desto enklere menysystem og god lyd.

Den kommer også i en svart variant.

Ifølge Sony selv skal du kunne få opptil seks ganger bedre lydkvalitet enn fra en CD på den nye Walkman-en, samtidig som den lille metallplata sluker omtrent hva det skulle være av filer. Både MP3, WMA, WMA uten tap, AAC, FLAC, AIFF, WAV og ALAC støttes. Lydkvaliteten er oppgitt til opptil 192 kHz/24 bit.

Lang spilletid

Rent utenom dette har telefonen en kropp i aluminium, som i følge Cnet gjør at musikkspilleren føles ekslusiv og oser av «...high end glamor...». Den 2,2 tommer store skjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler, musikkspilleren kommer innebygget med 64 GB lagringsplass og plassen kan utvides med minnekort opp til 128 GB. A17 har også 2 GB minne (RAM). Skjermen er for øvrig av typen TFT LCD.

Det er mulig å utvide plassen med minnekort opptil 128 GB.

Spilletiden er beregnet til omtrent 50 timer på MP3-filer, mens den reduseres kraftig til maksimalt 30 timer om du går for «høyoppløst» musikk.

Ellers er musikkspilleren også svært hendig å ha med å gjøre. Den måler kun 44,4 x 109,1 i overflate, og er 9,1 mm tykk. Vekten på kun 66 gram er heller ingenting å gråte over.

Prisen i Norge er ikke offentliggjort enda, men den ser ut til å lande på 299 dollar i USA. Dette tilsvarer drøyt 1900 norske kroner, uten moms.

Sony har noen spenstige musikkspillere på lur:
Denne kommer levert i en full vannflaske! »

(Kilde: Cnet)

annonse

Les også