Til hovedinnhold

Netflix vokser kraftig tross konflikter i hjemlandet

Tjener penger som gress.

Den amerikanske strømmegiganten Netflix har lagt frem sine tall for andre kvartal i år, og tallenes tale er helt klare: Selskapet tjener penger som aldri før. Sammenlignet med resultatene fra samme periode i fjor, peker alle pilene oppover for strømmetjenesten – også når det kommer til antall brukere.

I løpet av andre kvartal i 2013 hadde Netflix en samlet inntekt på 837 millioner dollar, noe som i år har vokst til hele 1146 millioner dollar under tilsvarende periode. Dermed gikk økte selskapet overskuddet sitt etter skatt fra 29,4 millioner dollar i 2013, til over 71 millioner dollar for inneværende år. Samtidig passerer de en annen milepæl, de har nemlig nå over 50 millioner brukere på verdensbasis.

Kraftig vekst på bortebane

Av de totalt 50 millioner brukerne som Netflix oppgir, er det 48 millioner som betaler for tjenesten. Det betyr at det i skrivende stund er omlag to millioner brukere som benytter seg av den kostnadsfrie prøveperioden på én måned.

Den største veksten i prosent kommer utenfor amerikansk territorium, hvor antall brukere i resten av verden nesten har doblet seg. Skrur vi tiden tilbake til andre kvartal i 2013 hadde Netflix totalt 7,75 millioner internasjonale brukere. Dette tallet er nå 13,8 millioner, og selskapet antar at dette tallet vil stige til over 16 millioner innen tredje kvartal er over.

Vokser på hjemmebane

Selv om det er i utlandet at Netflix opplever den prosentvis største veksten, gjør de det fortsatt best på hjemmebane. Det til tross for at det i en lang periode har vært et kraftig basketak mellom selskapet og Internett-tilbyderne i USA. Sammen med blant annet Facebook har selskapet tatt til ordet for at nettleverandørene må slutte med det Facebook og Netflix mener er diskriminiering av innhold.

Tallene viser at antall amerikanere som bruker strømmetjenesten har vokst fra 29,81 millioner i andre kvartal 2013, til 36,24 millioner ved utgangen av andre kvartal i år. Det betyr at Netflix har fått omlag 430 000 flere brukere i USA enn resten av verden.

Allikevel er de mer forsiktig i sine spådommer om veksten i hjemmelandet det kommende kvartalet. Mens de håper på en kraftig vekst i resten av verden, tror de at antall amerikanske brukere vil vokse til 37,58 millioner når vi ser tilbake på resultatet for tredje kvartal i år.

Netflix liker dårlig at deres innhold diskrimineres av nettleverandører i USA
Les mer om hvordan en forbruker mangedoblet hastigheten ved hjelp av VPN »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Netflix bommet på målet sitt
Les også
Vil at Netflix skal bannlyse alle VPN-brukere
Les også
Verdens største PC-produsent selger flere telefoner enn PC-er
Les også
Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka
Les også
Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge
Les også
Dette er årets beste produkter
Les også
Pengene raser inn for Facebook
Les også
Netflix fortsetter den vanvittige veksten
Les også
Netflix med millioner av nye brukere og digert overskudd
annonse