Til hovedinnhold

Samsung har lansert superversjonen av S5

Bedre skjerm og enda raskere.

Samsung

Ryktene om en kraftigere Samsung Galaxy S5 har svirret lenge, men nå er den endelig her – riktignok foreløpig bare lansert i Sør-Korea.

Samsung har sendt ut en pressemelding hvor de annonserer Galaxy S5 LTE-A, som betyr at telefonen støtter neste generasjon 4G – kalt LTE Advanced. I tillegg har telefonen fått bedre skjerm og kraftigere prosessor.

Det har versert mange forskjellige rykter om navnet til den nye telefonen, blant annet Galaxy F og Galaxy S5 Prime. Men Galaxy S5 LTE-A er altså det rette navnet, skriver Sammobile.com.

Samsung Galaxy S5 LTE-A.Foto: Samsung

Bedre skjerm

I tillegg til at telefonen skal støtte nedlastingshastigheter opptil 225 Mbps, forutsatt at man har mobilnett som støtter det, har den også blitt oppgradert på flere andre områder.

Skjermen i S5 LTE-A skal være enda mer sylskarp enn på forgjengeren – hvis da noen klarer å se forskjellen med det blotte øye. Skjermoppløsningen er økt fra 1080 x 1920 punkter i den vanlige S5-modellen til 1440 x 2560 punkter i S5 LTE-A. Det er samme oppløsning som LGs nye G3-toppmodell. Denne skjermoppløsningen kalles også Quad HD (må ikke forveksles med 4K) eller 2K. Toppmodellene fra Sony og HTC har alle en oppløsning på 1080 x 1920.

Første Snapdragon 805-mobil

Også de øvrige tekniske spesifikasjonene har fått en liten overhaling. Galaxy S5 LTE-A er den første mobiltelefonen som benytter Qualcomms nye Snapdragon 805-systembrikke. Denne brikken integrerer fire såkalte «Krait 450»-prosessorkjerner på 2,5 GHz hver, i tillegg til en Adreno 420 grafikkprosessor.

Telefonen har 3 GB arbeidsminne (RAM) – opp fra 2 GB i S5. Det er 32 GB lagringsplass, og mulighet til å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort opptil 128 GB.

Den øvrige maskinvaren er som før: 16 megapiksel hovedkamera, et 2800 mAh batteri, NFC, USB 3.0, samt at telefonen er vann- og støvtett.

Galaxy S5 LTE-A kommer som nevnt foreløpig kun i Sør-Korea, og vil koste 940 500 won – ca. 5 500 kroner. Om den finner veien hit til Norge er usikkert, ettersom vi ikke har LTE Advanced her til lands. Men det er ikke utenkelig at en Europa-tilpasset versjon vil dukke opp på ett eller annet tidspunkt, slik Samsung gjorde da de i fjor høst lanserte en oppgradert versjon av Galaxy S4.

Her kan du lese mer om Snapdragon 805-brikken i Galaxy S5 LTE-A »

Lurer du på hvilken mobil du skal velge?
Her er de ti beste smartmobilene akkurat nå »

(Kilder: Sammobile.com, Droid-Life.com)

annonse