Tek.no

Nyhet

En mini-telefon til telefonen din

Hvis du synes telefonen din er litt for stor.

WirelessMe
29 Okt 2014 18:00

En gang i tiden handlet alt om å gjøre mobiltelefonene minst mulig og mest mulig praktiske. Dette betød små skjermer og tydelige taster der kun det absolutt nødvendigste fikk plass og at anvendeligheten var satt i høysetet. Ifølge Cnet er det imidlertid et nytt produkt som forsøker å gjøre det samme for oss i vår smarttelefon-orienterte verden, og det heter Talkase.

Møt dekselet som forsøker å være en telefon for telefonen din. Eller, om du heller vil: telefonen som kan festes på telefonen din som et deksel.

Se bildekarusellen nederst for alle bildene.

Kredittkortstørrelse

iPhone 6 med dekselet og Talkase.Foto: WirelessMe

Talkase er et Kickstarter-prosjekt, og selv om det er langt fra det merkeligste vi har hørt om er det definitivt et av konseptene som umiddelbart for oss til å lure på hvorfor i all verden vi skulle trenge noe sånt. For det Talkase i realiteten er, er en ekstra mobiltelefon som kan festes bakpå det som allerede er telefonen din. Ved første øyekast nokså ubrukelig, altså.

Allikevel har prosjektet i løpet av få dager samlet inn omtrent 1/3 av det totale finansieringsbeløpet på 60 000 kroner. Hvordan?

I forhold til en iPhone 6 er ikke Talkase så stor.Foto: WirelessMe

Svaret er at tanken bak Talkase er mer komplisert enn som så. Selskapet bak dingsen, det taiwanske WiME (WirelessMe), mener sågar at kreasjonen deres er «...høyst nødvendig for en mobil livsstil...». Dette handler først og fremst om muligheten til å tilgang på mobiltelefonen din selv når du ikke kan eller vil ha den med deg. Dette tar oss tilbake til utgangspunktet for artikkelen: størrelsen på dagens smarttelefoner.

Talkase er nøyaktig like stort som et kredittkort.Foto: WirelessMe

Talkase måler nemlig bare 5,5 millimeter i tykkelse, og er ellers nøyaktig like stor som et kredittkort. Dette kan på sett og vis rettferdiggjøre Talkases eksistens, som for eksempel en hendig og liten sak til klatreturen. Telefonen er også såpass liten at den får plass i lommeboka, kredittkortaktig som den er.

Dekselmontering

Dette bringer oss over på neste del av Talkase-prosjektet: dekselet. Det er mulig å skyve Talkase inn i et spor i det medfølgende dekselet, som så kan klipses rundt telefonen din. Inne i dekselet finnes det plass til et ekstra SIM-kort, og ettersom Talkase er nøyaktig like stort som et kredittkort kan du eventuelt også droppe hele produktet og sette et kredittkort der istedenfor.

Det finnes deksler til flere andre telefoner også. Her iPhone 5S, iPhone 6 og Samsung Galaxy Duos.Foto: WirelessMe

Det er foreløpig kun laget deksler til iPhone 5S, 6 og 6 Plus, samt noen Samsung Galaxy-modeller, men ellers kan Talkase kobles til en hvilken som helst annen telefon via Bluetooth også. I dekselet er det dessuten satt av plass til den lille pinnen man bruker når man skal åpne SIM-kort-luken på en iPhone. Smart.

For de av oss som trenger to telefoner i hverdagslivet, kan Talkase også fungere som en hendig nr. 2-mobil. Du kan fritt velge om du vil sette inn et eget SIM-kort i mini-telefonen, koble den opp til hovedtelefonen eller bytte SIM-kort og la hele smartelefonen ligge hjemme. Vil du vite mer, kan du besøke selskapets egen Kickstarter-side.

Det finnes merkeligere Kickstarter-prosjekter enn Talkase:
Zacks potetsalat samlet inn over 45 000 dollar »

(Kilde: Kickstarter via Cnet)

annonse

Les også