Til hovedinnhold

«The Simpsons»-pirat idømt gigantisk erstatningssum

– De har ødelagt livet mitt, sier den dømte piraten.

20th Television

Piratjegerne er ivrige for tiden, og for litt siden rapporterte vi for eksempel om en uheldig svenske som ble dømt til å betale en bot på avskrekkende 4 millioner kroner for opplasting av én enkelt Beck-film.

Nå kan nettstedet TorrentFreak melde om en ny piratdom, denne gangen med en erstatningssum som får den overnevnte saken til å blekne i forhold.

Drev Simpsons-nettsted

I Canada har en rett nå nemlig dømt en mann til å betale en erstatning på svimlende 10,5 millioner canadiske dollar, cirka 61 millioner norske kroner, til det amerikanske medieselskapet Fox.

Bakgrunnen er at mannen tidligere drev de to nettstedene «Watch The Simpsons Online» og «Watch Family Guy Online». Nettstedene ble lansert i henholdsvis 2008 og 2009, og lot brukere se episoder av de populære animasjonsseriene The Simpsons og Family Guy. Nettstedene brukte eksterne kilder og var ikke selv vert for innholdet.

Tjenestene, som nå begge er stengt, var meget populære og hadde til sammen rundt 87 millioner brukere. Fox, som er produsent for seriene, ble oppmerksom på nettstedene allerede i 2008, men først i oktober 2013 reiste selskapet et opphavsrettssøksmål mot administratoren.

Nå foreligger altså dommen på 10,5 millioner canadiske dollar i erstatning, noe som visstnok er den høyeste summen som noengang er idømt av den aktuelle, føderale retten i Canada.

– Ødelagt livet mitt

Det uheldige offeret for Fox' heftige søksmål, som er kjent under administratornavnet «Joecool6101», er naturlig nok ute av stand til å betale den gigantiske summen, men sier at Fox likevel ikke er villige til å gi seg.

– Fox er etter pengene med alle midlene de har. De har ødelagt livet mitt og vil fortsette å gjøre det så lenge de ikke lar meg og min familie være i fred. Som en advokat sa; de dreper en flue med en atombombe, sa mannen til TorrentFreak.

En uttalelse fra Fox' advokat Timothy Lowman tyder på at selskapet med denne saken forsøker å sette et eksempel til skrekk og advarsel for andre potensielle pirater.

– Den strenge dommen i dette tilfellet fremhever den risikoen det medfører å involvere seg i piratvirksomhet på Internett, spesielt i kommersielt øyemed, sa Lowman til TorrentFreak.

Så spørs det hvor korrekt den gigantiske erstatningssummen er: I saken om den svenske piraten ble tallene tatt ut av løse luften »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse