Til hovedinnhold

iPhone-brukerne må vente på Valyou

Lanseres til sommeren.

De er et eget selskap med mellom 40 og 50 ansatte, eid av gigantene DnB og Telenor. De har jobba med prosjektet sitt i mange år. Nå vil de at du skal kaste lommeboka og legge alt av lojalitetskort og medlemskort inn på mobilen.

En gang i løpet av andre kvartal i år lanseres endelig Valyou, Telenor og DnBs samarbeid om trådløs mobilbetaling via NFC. Valyou vil la deg betale for småbeløp med mobilen, uten å taste kode for hver betaling. Når en viss beløpsgrense er passert, vil du måtte taste kode for å hindre misbruk.

Valyou er ikke de eneste som jobber med mobil betaling. I tillegg til norske mCash, er store internasjonale aktører som PayPal, Visa, Apple og Google underveis med egne løsninger.

Over 80 prosent av norske mobilbrukere eier en smarttelefon. Det gjør Norge til drømmelandet å lansere mobile betalingsløsninger i. Når Valyou lanserer vil 30 prosent av landets betalingsterminaler ha støtte for NFC.

Administrerende direktør Tor Jacobsen i Valyou tror mobilbetaling blir stort i løpet av 3-5 år.

– Vi har valgt å gå for NFC, rett og slett fordi det gir den beste brukeropplevelsen av det som er tilgjengelig i dag. Det går ekstremt fort, og krever ikke kontakt med mobilnettet. Den store ulempen med NFC er at iPhone ikke støtter det, sa administrerende direktør Tor Jacobsen i Valyou til de fremmøtte på Mediaforum nylig.

iPhone-brukere må vente til jul

iPhone-brukere som vil bruke Valyou, vil måtte kjøpe et NFC-deksel som plasseres utenpå telefonen. Ifølge Jacobsen er Valyou åpne for nye og bedre teknologier hvis disse skulle komme på markedet.

iPhone-brukerne vil også måtte vente til rundt juletider før det kommer en Valyou-app tilpasset deres operativsystem. Når Valyou lanserer før sommeren, vil det være for Android-telefoner.

Flere andre banker har allerede meldt sin interesse for løsningen, blant annet Skandiabanken, Ya bank, Sparebank 1 og Fana sparebank.

Valyou vil også bruke appen til å la leverandører ha en dialog med kundene:

– Vi vil være en markedsplass. I vår app kan DnB selge deg lån eller XXL kan gi deg tilbud. Vi starter med betaling, men kommer til å bygge på med mer, sier Jacobsen.

Jacobsen tror mange småbedrifter kommer til å bruke muligheten til å gi kundene stempelkort rett på mobilen. Disse stempelkortene er for eksempel populære på kaffebarer og i bakerier. Kundene vil også få kvittering rett i appen. Foreløpig er kvitteringen bare på det betalte beløpet, men etter hvert vil appen kunne gi detaljerte kvitteringer.

Jacobsen tror mobiltransaksjoner vil utgjøre en vesentlig del av handelen i løpet av tre til fem år. Visa har tidligere spådd at mobilbetalinger vil utgjøre halvparten av alle betaltransaksjoner i 2020.

Les mer: Nå kan du betale burgeren med mobilen

annonse