Tek.no

Nyhet

Spionprogrammet oppdatert med avlytting

31 Okt 2006 11:08

Da vi testet programmet for noen uker siden var de nye funksjonene ennå ikke på plass. Men allerede da kunne vi lese inngående og utgående SMS-meldinger, se når de hvar sendt, og til hvilke telefonnumre. På amme måte kunne vi lese en utskrift over hvem det var ringt til, hvem det var ringt fra, samt når og hvor lenge samtalene hadde funnet sted.

Nå er programvaren fra Flexispy oppgradert med flere nye funksjoner. Den mest omstridte av disse er avlyttingsfunksjonen, som gjør det mulig for deg å ringe opp mobiltelefonen for å lytte via mobiltelefonens mikrofon. Telefonen som mottar samtalen gir ingen indikasjon om hvilken aktivitet som foregår, og dermed kan du bruke mobiltelefonen som skjult mikrofon.

Programvaren lar deg imidlertid ikke avlytte samtaler, ettersom du vil få opptattsignal om du forsøker å kalle opp mobiltelefonen mens den er i bruk.

Selskapet bak programvaren, Vervata, hevder den er utviklet for at voksne skal kunne forsikre seg om at barna deres har det bra, eller til annet aktverdig bruk.

Om det er dette som er intensjonen til de som er villige til å betale mer enn 1000 kroner for programvaren er imidlertid en annen sak. Vi ser helt klart betenkeligheter med en slik ”tjeneste”.

I tillegg til avlytting har programmet fått ytterligere en ny funksjon. Nå sender telefonen automatisk en SMS til deg for å varsle dersom SIM-kortet blir byttet. Det er en tjeneste vi ser større nytte i, ettersom det kan føre oss til den som har mobilen vår om den skulle bli stjålet eller mistet.

annonse

Les også