Til hovedinnhold

Brillefri 3D-OLED fra Sony

Sony er ikke de eneste som for tiden satser på brillefri 3D-TV, og har vist frem en 24,5 tommer stor OLED-TV med denne teknologien på årets CES-messe i Las Vegas.

Sony har plassert denne OLED-TV-en, som ikke har fått noe spesielt navn ennå, på sitt veikart for kommende 3D-produkter og lover en oppløsning på 1920x1080 piksler og å kunne oppleve glimrende 3D-bilder uten bruk av briller. Ifølge kilder som har sett TV-en demonstrert på CES 2011, er presentasjonen av 3D-bilder visstnok veldig livfull og klar.

Som alltid er det en rekke praktiske problemer forbundet med brillefri 3D-teknologi - og da først og fremst innsynsvinkel som innebærer at man vanligvis må sitte stille rett foran TV-en for å kunne oppleve 3D-effekt.

Sony har også angivelig planer om å lansere en 56 tommer LCD-TV med en oppløsning på 4K og en 46 tommer LCD med 2K i nær fremtid. Priser er ennå ikke annonsert, men vi regner med at det vil havne i det høyere sjiktet. 3D-OLED-TV-en er forventet å dukke opp på det amerikanske forretningsmarkedet i løpet av 2011.

(Kilder: Engadget, OLED-Display (1), OLED-Display (2))

annonse