Til hovedinnhold

– Intels nye toppmodeller lanseres i 2011

Sandy Bridge-E kan bli klar i år likevel.

Det har tidligere gått rykter om at lansering av Intels topp-prosessor, Sandy Bridge-E, skulle utsettes til 2012. Dette er oppfølgeren til Core i7-modellene vi har blitt kjent med i år, og skal generelt sett by på bedre ytelse. Slike Extreme-serier har brukt å være myntet på entusiaster og andre som tåler å betale litt ekstra for den råeste ytelsen.

Nå viser det seg at Intel skal satse ekstra hardt på å lansere den nye plattformen i år likevel, men med noe færre funksjoner enn tidligere planlagt. Dette melder nettstedet vr-zone.com.

Intel sliter visstnok med flere problemer i Sandy Bridge-E, som blant annet har med lagring å gjøre. Det skal også være problemer med PCI Express, og revideringen av prosessoren.

Det tyrkiske nettstedet donanimhaber.com har lagt ut spesifikasjoner som de mener gjelder de første Sandy Bridge-E-modellene, nemlig Core i7-3960X, Core i7-3930X og Core i7-3820:

  • Core i7-3960X blir sekskjernet med klokkefrekvens på 3,30 GHz og 3,9 GHz med Turbo. Denne har 15 MB cache.
  • Core i7-3930 blir sekskjernet. Denne er klokket på 3,2 GHz og 3,8 GHz med Turbo. Den har 12 MB cache.
  • Core i7-3820 blir firekjernet med klokkefrekvens på 3,6 GHz og 3,9 GHz med Turbo. Denne har 10 MB.

X79-brikkesettet vil trolig også lanseres med færre funksjoner enn tidligere planlagt. Intel har bestemt seg for å ikke inkludere støtte for PCI Express 3.0, angivelig på grunn av manglende maskinvare for å teste ut versjon 3.0 av PCI Express. Fire SATA/SAS 6 Gb/s-porter skal visstnok også fjernes.

(Kilder: VR-Zone, PC Perspective, Fudzilla)

annonse