Nyhet

Ni ganger dyrere enn NetCom

Et mobilabonnement som er billig i Norge, kan ruinere deg i utlandet.

Velger du et mobilabonnement som er billig i Norge, kan du risikere å måtte betale dyrt for datatrafikk når du er i utlandet. Det viser en sammenligning DN.no har gjort. Sammenligningen tar for seg prisen på mobildata i EU/EØS-området.

Les også: Hold kontroll på mobilforbruket

I sammenligningen kommer NetCom ut som det klart billigste alternativet hvis du skal surfe med mobilen i utlandet, mens billigselskapet OneCall er hele ni ganger dyrere. Tele2 kommer ut med en totalpris på surfing som er sju ganger høyere enn NetComs.

Og det er ikke småpenger det er snakk om.

I sammenligningen ble det lastet ned 255,5 MB over en periode på ni dager, det vil si tilsvarende rundt 50 nettsider eller 5 minutter med videostreaming. For dette tar NetCom 700 kroner, mens du hos OneCall må ut med vanvittige 6 387,50 kroner. Har du et Tele2-abonnement, må du ut med 4 854,50 kroner, mens Telenor-brukere blir 2 010,50 kroner fattigere.

Fortjeneste på flere hundre prosent

Tele2-sjef Arild Hustad innrømmer at prisforskjellen er urimelig.

- Vi skal ha profitt på disse tjeneste, men ikke superprofitt, sier Hustad til DN.no. Samtidig lover han at prisene skal reduseres.

Norske mobiloperatører legger ifølge dagensit.no på mer enn 150 prosent på utenlandsprisene, noen ganger flere hundre prosent. Operatørene har tidligere hevdet at det er de utenlandske selskapene som er skyld i de høye prisene, men de utenlandske operatørene kan ikke kreve mer enn 0,5 euro per MB, det vil si i underkant av fire kroner. OneCall og Tele2 krever henholdsvis 25 og 19 kroner per MB fra sine kunder.

Trygt å ringe

Mens du fortsatt risikerer skyhøye mobilregninger hvis du surfer med mobilen i EU/EØS-området, er det forholdsvis trygt å ringe. Fra 1. juli 2011 ble det innført nye regler som satte et pristak på 3,39 kroner per minutt for å ringe ut, og 1,06 kroner per minutt for å motta samtaler.

Vi har laget en guide som viser hvordan du kan holde kontakt med omverdenen når du er på reise, uten å bli ruinert.

Les også:

Det kan bli dyrt å være oppdatert

Android 4.0 kan spare deg penger

(Kilde: Dn.no/Dagensit.no)

Les også
Nå får du lik pris på kontantkort
Les også
Ny iPhone dobler dataforbruket
Les også
Dette er nytt i Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Les også
Det kan bli dyrt å være oppdatert
Les også
Billigere i EU, men fortsatt dyrt
Les også
Kan bli makspris på datatrafikk
annonse