Tek.no

Nyhet

Skal du kjøpe Olympus' nye lekkerbisken?

Da kan du allerede nå pugge manualen, før du får kameraet.

16 Feb 2012 09:59

For litt siden slapp Olympus nyheten om at de lager en slags digital oppfølger til det svært populære og nærmest sagnomsuste OM-systemet. Det siste OM-kameraet rullet av samlebåndet i 2002, da den digitale tidsalder tok over for godt, og siden dengang - og muligens før - har fansen ønsket seg en digital versjon.

Det nye kameraet blir imidlertid mer en spirituell og designmessig oppfølger, siden teknologien inni ikke er spesielt lik. Til og med objektivfatningen er en annen, og det nye kameraet, Olympus OM-D E-M5, vil får mFT-fatning i stedet for den klassiske men analoge OM-fatningen.

Les mer om Olympus OM-D E-M5

Det er ennå en stund til kameraet kommer i handelen, men allerede nå kan du sette deg ned og studere brukermanualen, i alle fall på engelsk. Den er nemlig lagt ut på nett i form av en PDF, og den finnert du selvsagt på Akams server:

Last ned brukermanualen til Olympus OM-D E-M5 (Engelsk PDF, 3 MB)

Norsk veiledende pris på herligheten vil forøvrig bli rundt 9000 kroner for kamerahuset, fikk vi vite fra Olympus Norge i dag tidlig, mens du må ut med rundt 10 500 kroner for både kamerahus og kitobjektiv. Sistnevnte vil da være Olympus' nylanserte Olympus M.Zuiko Digital ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ som alene kommer til å koste omtrent 3500 kroner.

Les også
Gammel storhet får nytt liv
annonse