Til hovedinnhold

Her er februar-mobilene

Nå slippes LGs nye designtelefon og Nokias første Windows-telefoner.

Finn Jarle Kvalheim

Verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, går av stabelen i slutten av februar. Dermed er det stille før stormen fra de fleste mobilprodusentene. Det hindrer likevel ikke Nokia i å slippe en av årets mest spennende nyheter i februar.

Les sakene fra fjorårets Mobile World Congress

Nokia

Lumia 800 er den første Nokia-mobilen med Windows Phone.

Lumia 800

For et år siden annonserte Nokia at selskapet ville gå over til Microsofts Windows Phone 7 i smarttelefonene sine. Siden den gang har det vært knyttet stor spenning til Nokias Windows-satsing.

I dag slippes endelig de to første Nokia-telefonene med Windows ut på det norske markedet. Lumia 800 er toppmodellen, og den kom svært godt ut da vi testet den for en måneds tid siden.

Telefonen er laget i et solid stykke plast, og den har ingen batteriluke som kan tas av. En stor og god skjerm og masse nyttig programvare gjør Lumia 800 til en svært god telefon for krevende brukere.

Telefonen fins i mange farger, og foreløpig koster den mellom 3500 og 4000 kroner, avhengig av hvor du kjøper den.

Lumia 710 er enda en splitter ny Windows Phone-modell fra Nokia.

Lumia 710

Nokias nye Lumia 710 er lillebroren til Lumia 800. Her dreier det seg om en noe enklere utstyrt Windows-telefon som skal være billigere å kjøpe.

De fleste av spesifikasjonene deler Lumia 710 med storebror, men den har mindre intern lagringsplass, og selve telefonen er litt enklere bygget. I motsetning til Lumia 800 er ikke Lumia 710 bygget i et enkelt stykke plast.

Lumia 700 stiller med en 3,7 tommer stor LCD-skjerm, i motsetning til Lumia 800s like store AMOLED-skjerm.

Til ned mot halve prisen av Lumia 800 kan Lumia 710 vise seg å bli en vinner blant Windows Phone-modellene.

Huawei

Med Honor skal Huawei kapre teknologiinteresserte kjøpere på budsjett.

Honor

Huwei Honor er en rimelig Android-telefon, med kraftig batteri og prosessor.

Telefonen har en fire tommer stor LCD-skjerm med 854 x 480 pikslers oppløsning. På innsiden bor det en Qualcomm-prosessor på 1,4 GHz. Det betyr at telefonen bør være rask både når det kommer til menynavigering og kjøring av apper.

Huaweis nye telefon har ikke like heftig innmat som de aller råeste telefonene på markedet, men foreløpig begynner prisen på rett under 2000 kroner. De råeste telefonene koster det dobbelte, og de fleste av Honors konkurrenter koster minst 500 kroner mer.

LG

Den tredje Prada-telefonen fra LG er den første med Android.

Prada by LG 3.0

Prada by LG 3.0 er som navnet antyder den tredje mobilen LG lager i samarbeid med motegiganten Prada. Desto viktigere er det at det er den første smartmobilen med Android som kommer ut av samarbeidet.

Her har Prada fått frie tøyler til å designe menyene, og resultatet er en minimalistisk design med hvite strek-ikoner på sort bakgrunn. Det er likevel ikke bare utseende som teller for den nye Prada-telefonen.

Prada by LG har nemlig kraftig maskinvare på innsiden. Her er det snakk om en moderne tokjerneprosessor og mye hurtigminne. Det burde borge for svært god ytelse i selv de mest krevende applikasjonene på Android Market.

Foreløpig ligger prisene rundt 4500 til 5000 kroner, avhengig av hvor du handler.

annonse