LG skal vise MeeGo-telefoner

Slik ser LGs program for MeeGo Conference ut.

I fjor ble operativsystemet MeeGo lansert med brask og bram. Systemet ble presentert som en sammenslåing de Linux-baserte systemene Moblin og Maemo, fra henholdsvis Intel og Nokia.

Et år og et sjefsbytte senere har Nokias strategi endret seg dramatisk, og i stedet for den varslede satsingen på MeeGo er det nå Microsofts Windows Phone 7 som er valgt av finnene. Nå kan det imidlertid se ut til at mobilprodusenten LG er i ferd med å satse på systemet.

Viser frem telefoner

Selskapet skal nemlig vise frem telefoner som kjører operativsystemet på arrangementet MeeGo Conference i San Francisco i slutten av mai.

Ifølge planen som er sluppet skal LG også presentere sine planlagte bidrag til plattformen på samme messe.

Usikkert om de kommer i produksjon

For to uker siden ble det spekulert i at LG jobbet med MeeGo-baserte telefoner, men den gang var LG raskt ute for å avkrefte ryktene.

- På dette tidspunktet har ikke LG noen definitive planer om å masseprodusere enheter med MeeGo, annet enn i underholdningssystemer for bil, sa LGs talsmann den gang.

Kun én fra Nokia

Når LG nå skal vise nye MeeGo-prototyper virker det altså fortsatt litt usikkert hvilke planer LG har for plattformen. Nokia har i utgangspunktet kun planer om å slippe én telefon basert på systemet i 2011.

I disse dager spekuleres det i at det er N950 som vil være den lovede MeeGo-enheten fra Nokia.

(Kilder: meegoexperts.com, engadget.com)

Les også
LG Optimus Pro dukker opp
Les også
– Snart kommer Android-programmene til Symbian
Les også
Qt kan nå kjøre på Android
Les også
Meego snart klar for Desire og Nexus One
annonse