Nyhet

Boks fjerner banning

I USA er det som kjent langt verre å banne enn å drepe og lemleste folk på TV, og i den anledning har TVGuardian gitt ut en set-top-boks som fjerner ukvemsord for barn og andre sensitive ører.

TVGuardian gjenkjenner, filtrerer og fjerner banning og annet skrekkelig språk på TV-sendinger, Blu-ray-filmer og annet. På denne måten skal barn kunne se på fjernsyn uten å måtte bli utsatt for uhørt språk som foreldrene gjerne skulle vært foruten.

Se følgende video med TVGuardian i aksjon:

Bytter ut ord

Lyden blir helt borte, men selve banneordet blir byttet ut med familievennlig tekst nederst på skjermen. "Fuck you!" blir "Go away!", "You're full of shit" blir "You're full of crud," og "He's an asshole" blir til "He's an idiot."

TVGuardian har en liste på over 400 fyord som set-top-boksen er programmert til å fjerne, og denne listen kan oppgraderes via firmware-oppdateringer.

I tillegg er suspekte ord som "butter," "cock crows" og "dick van" med på svartelisten, samt "dyke" (slang for "lesbe"). Skuespilleren Dick Van Dyke kan dermed bli et problem å nevne i TV-programmer som går gjennom TVGuardians filtre.

Jesus Kristus

Blasfemi blir selvsagt sensurert, men set-top-boksen har innstillinger som gjør blasfemiske ord tillatt, slik at man følgelig kan høre ord som "hell", "damn" og "Jesus Christ" under en gudstjeneste.

TVGuardian er tilgjengelig på den offisielle nettsiden for 210 dollar, eller i overkant av 1100 kroner. Om vi får se en norsk versjon eller et liknende apparat her i Norge gjenstår å se.

(Kilde: Gadgetbox)

Les også
Trodde filmsnutt fra ArmA II var ekte film
Les også
Snart leser TV-en følelsene dine
Les også
Seinfeld får nettside
Les også
Johnny Depp kan ikke se film i 3D
Les også
Vil styre dialekten til programlederne
annonse