Tek.no

Nyhet

For eldre mennesker som vil ha det enkelt

Iris Andersson
2 Nov 2007 14:34

Doro lanserer Doro HandleEasy 326gsm, en mobiltelefon for eldre mennesker som ikke føler at de har behov for SMS, kalender, spill, mp3-spiller, Bluetooth eller kamera på sin mobiltelefon. Mobilen er derfor strippet for funksjoner, men har i stedet tydelige, store taster og skal være lett å holde i tillegg til å være svært enkel i bruk.

Les også:
-Mobilen med sju knapper- Mobilen for deg som er 55+
- Her er pensjonistmobilene
– Den enkle mobiltelefonen vi lanserte i juni, Doro HandleEasy 324gsm, fikk en meget god mottagelse i markedet. Dette har vist oss at det finnes et stort behov for forenklede telefoner. Jeg tror at mange eldre opplever at de kun behøver sin mobiltelefon for å ringe med. De avanserte funksjonene som dagens mobiltelefoner ofte er fullpakket med, skaper bare unødvendig kompleksitet og usikkerhet hos brukeren, sier Frode Gretland i Doro Norge.
Noen funksjoner har likevel telefonen. Den har fire taster som kan forhåndsprogrammeres med telefonnumre, A-D. Dette kan naturligvis være nødnummer, men produsenten mener telefonen er perfekt for de som har en begrenset krets med personer de omgås. Store knapper i mykt gummimateriale skal bidra til brukervennligheten. Det skal også være lett å se nummeret som tastes inn, takket være en stor høykontrastskjerm. Innebygd vibrator og høyttalerfunksjon gjør det lettere å oppdage at noen ringer.
Samtaletiden kunne jo muligens ha vært bedre, etter vårt skjønn. Er det ikke mulig at en såpass stor mobil med en lite strømkrevende skjerm, kan slenge på et batteri som varer i lengre enn cirka tre timer taletid?
Doro HandleEasy 326gsm selges hos elektronikkforhandlere over hele verden fra starten av november og koster ca 1200 kroner. Mer informasjon om produktet finner du her.

annonse

Les også