Tek.no

Nyhet

Mobilsurf like utbredt som PC-surf

Espen Irwing Swang
21 Sept 2007 13:16

 Antallet personer som kobler seg til internett med mobiltelefonen er nå like høyt som antallet som surfer via PC, viser en japansk undersøkelse. Men PC-brukerne er lenger på nettet enn de som surfer trådløst, viser undersøkelsen. 
Les også:
Flere kvinner surfer mobilt
Netcom dumper pris på mobilsurf 
Kjappere mobilsurfing?
Men mobilsurferne er på nettet 8,1 time per måned, surfer PC-brukerne i snitt 18,9 timer i måneden.
Den vanligste aktiviteten blant mobilbrukere er sjekking av e-post, og hele 75 prosent opplyste at du brukte mobilen til dette. 41 prosent sjekker e-post på mobilen minst en gang om dagen. Den nest vanligste aktiviteten er søk og oppslag. 

Ungdomsfenomen

Andelen mobilsurfere under 35 år er 65 prosent, mens det tilsvarende tallet for PC er 45 prosent. Det viser at det først og fremst er de unge som har tatt i bruk mobilen som surfebrett.

Men ikke alle som bruker mobilen på nett er fornøyd med brukeropplevelsen. Bare 12,6 prosent synes det fungerer bra. Hele 52,1 prosent sier de er misfornøyd, eller svært misfornøyd med brukeropplevelsen, skriver Cellular News.

En annen pussighet som viser at det er forskjell på mobilbrukere i Japan og i Norge er spørsmålet om strekkodeskanning. Hele 40 prosent av japanerne opplyser at de har brukt mobilen som strekkodeleser.

annonse

Les også