Til hovedinnhold

Nikon sliter med salget

Nok en produsent må nedjustere salgsforventninger.

Nikon

Kamerasalget går ikke akkurat så det griner om dagen. Nylig måtte Canon skru ned forvetningene og nå har turen kommet til Nikon - igjen. Fotoprodusenten nedjusterer nok en gang sitt estimerte overskudd for 2013.

Dette er den tredje nedjusteringen i estimerte salgstall i løpet av tre måneder, og i følge Reuters skal begrunnelsen fra selskapet være svik i salg for fotoutstyr rettet mot hobbyfotografene. I følge Nikon selv har det vært et fall på 41 prosent i profittinntjeningen for de siste seks månedene, og det har ikke blitt solgt så få systemkameramodeller siden 1999.

Les også: SNIKTITT: Nikon Df

Det er mye som tyder på at Nikons nyeste entusiastmodell, Nikon Df, ikke vil endre disse prognosene heller. I følge fotonettstedet Nikon Rumors har ikke etterspørselen etter kameraet vært på langt nær så høy som man kanskje hadde håpet på. Nikon Rumors baserer seg på offisielle kilder, men påpeker at etterspørselen etter Nikon D800 var vesentlig høyere da det ble lansert.

Nikon og deres nye Df-modell sliter.Foto: Nikon

Treg start for Nikon Df

Nikon Df skal visstnok ikke være inne på topp 20 listen over mest populære kameramodeller på Amazon, mens Nikon D610, som ble lansert for et par uker siden, innehar plass nr. 14 på listen.

Hva som er årsaken til det sviktende salget kan man bare spekulere i, men det at stadig flere tar bilder på mobiltelefonen og er fornøyd med det, kan være en av årsakene.

Nå er det snart julesalgsesong og da blir det spennende å se om den fallende trenden med svikt i systemkamerasalget stopper opp, eller fortsetter å falle.

Les også: SNIKTITT: Nikon D610

Kilde: www.petapixel.com

annonse