Til hovedinnhold

Forhandler om Norges største mobilavtale

–Telenor er ikke nødvendigvis best, sier Tele2-sjefen.

I 2014 går avtalene om samtrafikk i Tele2 Norge-konsernet ut. I dag har de tidligere Network Norway-selskapene One Call og Network Norway avtale om å bruke Telenors nett der deres eget nett ikke har dekning, mens Tele2 har avtale med Netcom.

Dette har allerede skapt problemer, etter at Telenor saksøkte teleselskapet med krav på erstatning fordi Telenor mente Network Norway brøt en eksklusivitetsavtale da de ble kjøpt opp av et selskap som gjestet hos Netcom.

Saken ble avvist i retten, men nå er forhandlingene i gang om nye avtaler, siden begge kontrakter må fornyes i 2014.

Tele2 Norge-sjef Arild Hustad bekrefter at det er ønskelig med én avtalepartner for hele Tele2-konsernet, men at det ikke er noen selvfølge at det blir Telenor:

– Telenor sier de er så mye bedre enn konkurrentene, men vi leier kapasitet av begge aktører og opplever vel at de er omtrent like gode, sier Hustad til Mobilen.no.

Les også: Tele2 åpner landsdekkende butikkjede

Vil samles hos én leverandør

I år regner Tele2 med å bruke mellom 800 og 900 millioner på gjesting i andre mobilselskapers nett. Det er et beløp som vil falle etterhvert som selskapet bygger videre på sitt eget mobilnett, samtidig som det fortsatt gjør Tele2 til den største enkeltkunden i det norske mobilmarkedet.

At gjestingen er en betydelig kostnad for Tele2 gjør at pris er et sentralt element i forhandlingene. I tillegg er netthastigheter tema. Telenor insisterer på at Tele2 må betale mer enn de gjør i dag hvis de vil at kundene skal få raskere netthastigheter enn 8 Mbit/s.

– Vi ser at Telenor har et sterkt ønske om å holde kundene på lave hastigheter, også deres egne. I avtalen med Netcom har vi allerede i dag tilgang til 4G, noe vi mener er en naturlig del av utviklingen, og vi jobber for å få implementert dette hos våre kunder, sier Hustad til Mobilen.no.

I dag har Tele2 om lag 40 prosent av mobiltrafikken i sitt eget nett. Det er ventet at denne andelen vil øke i takt med at selskapet bygger videre på det tredje mobilnettet.

Les mer: Mener Telenor rapper tilbake kundene >>

annonse