Til hovedinnhold

Kjent fotballstadion gjør det forbudt å ta bilder med nettbrett

Supportere bes om å la iPad-en ligge igjen hjemme.

mrmichaelangelo/Shutterstock.com

Det er en kjent sak at det å ta bilder ikke nødvendigvis ønskes velkommen i enhver sammenheng, noe vi sist så et litt ekstremt eksempel på da en kvinne gikk til fysisk angrep på en fotograf som brukte en drone på en strand.

I mer offentlige omgivelser er det heller ikke alltid at fotografering settes pris på, og nå har det dukket opp et forbud som fans av engelsk fotball muligens bør bite seg merke i.

Den britiske avisen Manchester Evening News (via The Mirror) melder nemlig at den kjente fotballklubben Manchester United har bannlyst nettbrett og andre større apparater som brukes til å ta bilder med fra sin stadion Old Trafford.

Inkluderer store fotoapparater

Dette kom frem i en e-post som klubben sendte ut til sine supportere i forkant av en vennskapskamp mot Valencia på tirsdag. Nærmere bestemt forbyr klubben alle elektroniske gjenstander som er større enn 15 cm x 10 cm, noe som altså også vil inkludere store fotoapparater og laptop-er.

Klubben har visstnok ikke oppgitt akkurat hva som er årsaken til det nye forbudet. Manchester Evening News mener imidlertid at klubben antakelig ønsker å få en slutt på at publikum sperrer utsikten for andre ved å bruke store apparater til å filme eller ta bilder med.

Det er uvisst hvordan fansen har reagert på forbudet. Avisen The Guardian peker på at klubben avgjørelsen for eksempel kan skape problemer for dem som har reist over lengre avstander og som har bragt et nettbrett med seg for å underholde barna, eller folk som har reist direkte fra jobben til fotballkampen.

Old Trafford er den nest største fotballstadionen i Storbritannia, etter Wembley i London, og har en kapasitet på 75 700 mennesker.

Er du sikker på at du ikke bryter loven når du fotograferer? Dette er alt du har lov til og ikke lov til »

annonse