Til hovedinnhold

Ventelo solgt til Phonero

Ny gigant skal utfordre Telenor i bedriftsmarkedet.

Shutterstock / 136552994

I går ble det kjent at Phonero har kjøpt Ventelo fra Broadnet. På mange måter er det en sirkel som nå blir sluttet.

Begge selskaper leverer i dag fasttelefoni, IP-telefoni og MVNO-basert mobiltelefoni til bedriftssektoren. Phonero retter seg først og fremst mot små- og mellomstore bedrifter, mens Ventelo har mange storkunder, særlig innen det offentlige.

Administrerende direktør Thore Bertelsen i Phonero var med på å starte opp Ventelo allerede på 90-tallet, og det skapte bølger i selskapet da han i 2008 tok med seg flere nøkkelansatte og startet konkurrenten Phonero.

Eks-kolleger kommer sammen igjen

En annen som har vært med i flere omganger, er Kistefos og investor Kristen Sveaas. Da Ventelo-forgjengeren Netsource ble solgt i 1998, satt Sveaas igjen med en gevinst på over 300 millioner kroner.

I dag er Sveaas-eide Kistefos hovedaksjonær i Phonero, og vil således få stor innflytelse i det nye selskapet.

– Vi ser dette som en ordinær transaksjon, men det er klart at det gir en ekstra dimensjon å få jobbe med gode ekskollegaer igjen, sier administrerende direktør Thore Berthelsen til vårt søsternettsted Inside Telecom.

Til sammen har Ventelo og Phonero over én miliard i omsetning. Nå vil de sammen skape en slagkraftig aktør som skal bli en sterk utfordrer til Telenor i bedriftsmarkedet.

Etter salget av Ventelo vil Broadnet bli stående igjen som en rendyrket fiberaktør, med et landsdekkende fibernett som knytter sammen over 90 norske byer.

Les mer: Vil ha høyere pris på bedriftsabonnement

Kilder: Inside Telecom, Pressemelding

annonse