Til hovedinnhold

WSJ: – To nye iPhone-modeller i år også

... og denne gangen er ingen av dem i plast.

Apple
Designen fra iPhone 5C skal bli borte når neste generasjon lanseres, hevdes det av bransjefolk med nær kjennskap til Apple.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

iPhone-ryktene går som regel lang tid i forveien, og ett av de mest treffsikre mediene på nettopp Apple-rykter er amerikanske Wall Street Journal. Nå melder nettstedet at vi også i år vil se to nye iPhone-modeller fra Apple, men denne gangen vil ingen av dem være i plast, slik dagens iPhone 5C er.

Etter å ha snakket med «mennesker som kjenner selskapet» melder WSJ også at begge disse telefonene vil bli nokså ulike de vi kjenner i dag. Den store forskjellen vil bli skjermstørrelsen. Begge de nye modellene skal nemlig være betydelig større enn dagens varianter, som begge har fire tommer store skjermer.

Les også: Alle ryktene om Samsung Galaxy S5

Minstemann større enn 4,5 tommer

Den minste av disse to telefonene vil ha en skjermstørrelse i området over 4,5 tommer, mens størstemann i iPhone-familien vil ha skjerm som er større enn fem tommer.

For alle sine nyskapninger, har Apple hatt tradisjon for å være ganske konservative når de har et format som fungerer. Først på iPhone 5 økte skjermstørrelsen fra det som tidligere hadde vært 3,5 tommers skjermer i alle de tidligere iPhone-versjonene. Årsaken til at Apple nå satser på større skjermer, skal være stadig større press fra konkurrenten Samsung, som stjeler av mobilmarkedet med betydelig større skjermstørrelser.

Et annet element er at kinesiske kunder liker større skjermer. Det siste året har det digre landet blitt en prioritet for Apple, som mot slutten av året inngikk en avtale med China Telecom om salg av deres iPhone-modeller i Kina. En avtale som er ventet å være gullkantet for Cupertino-selskapet.

Apple på vei mot mer valgfrihet?

Apple overrasket med å lansere en iPad Mini som var like godt spesifisert som store iPad Air. Den gangen snakket de svært mye om valgfrihet. Får vi snart den samme valgfriheten på iPhone-fronten?Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ryktene om større skjermer på iPhone-modellene går i forkant av hver ny lansering. Men, det er likevel grunn til å tro at disse ubekreftede påstandene kan ha noe for seg. Apple har ikke pleid å fokusere så tungt på valgfrihet tidligere. I stedet har fasit vært "one size fits all".

Både da Apple lanserte iPhone 5C og nyeste iPad Mini, med Retina-skjerm, hadde produktpresentasjonene fullt fokus på valgfrihet. En kurs Apple så langt ikke har hatt for denne typen dingser. Hvis WSJs påstander stemmer, er altså Apple i ferd med å dra med seg dette over i telefonproduksjonen.

Metallrammen vi kjenner fra før

Begge de nye modellene vil i stedet ha metallramme som skal likne på det vi kjenner fra dagens iPhone 5S.

Det vi ikke vil få se i de nye iPhone-variantene er kurvede skjermer, slik vi har sett i LG G Flex, og Samsung Galaxy Gear.

Kommer i andre halvdel av 2014?

Det skal være den minste av disse nye telefonene som har kommet lengst i utviklingen. Her skal Apple straks være klare til å starte produksjonen. Begge er ventet å komme i løpet av andre halvår i år. Kildene advarer likevel om at det stadig er tidlig i prosessen, og at Apple kan velge å endre kurs før lanseringen.

Det har gått flere rykter om at Apple kutter i produksjonen av iPhone 5C på grunn av lav etterspørsel. Dette kan ha en del av skylden for den mulige skrotingen av plastdeksel på neste generasjon. Samtidig har anlytikere advart mot å dømme for mye ut fra det tidlige salget av produktet.

Analytikernes påstand er at de som kjøper en ny generasjon Apple-telefoner først, er de samme som ønsker seg det heftigste og det beste. Med andre ord; salgsfordelingen mellom iPhone 5C og iPhone 5S vil være kunstig skjev i starten, fordi de første kjøperne skal ha toppmodellen.

Les også: Test av iPad Mini med Retina-skjerm

(Kilde:

wsj.com

)

annonse