Tek.no

Nyhet

Halvparten har ikke fikset Heartbleed-feilen

Sikkerhetshullet er langt i fra historie.

Shutterstock/heartbleed
24 Juni 2014 10:00

Tidligere i år slo nyheten om Heartbleed ned som lyn fra klar himmel, et meget alvorlig sikkerhetshull i krypteringsbiblioteket OpenSSL. Bristen regnes for en av de mest alvorlige sikkerhetsfeilene i Internetts historie. Nå viser det seg at problemet fortsatt kan ligge latent på flere nettsider, skriver sikkerhetsforskeren Robert David Graham i sin blogg.

Selv om store IT-giganter slo seg sammen og spyttet inn store mengder penger i kjølvannet av oppdagelsen, er det langt i fra alle som har tatt affære mot å beskytte seg mot sikkerhetshullet.

300 000 servere er ikke oppgradert

Da sikkerhetshullet ble oppdaget i begynnelsen av april i år, anslo sikkerhetsfirmaet Errata at det var omlag 600 000 servere som var sårbare mot Heartbleed-feilen.

I tiden etter oppdagelsen har rundt 318 000 av disse serverne blitt oppgradert slik at problemet med Heartbleed er tettet. Det betyr at rundt halvparten av alle utsatte servere er sikret mot feilen.

Det betyr på den andre siden at det, to måneder etter at feilen ble oppdaget, fortsatt står igjen nesten 300 000 servere som er sårbare mot Heartbleed.

Antageligvis er du sikker

Allikevel er det grunn til å tro at de aller mest populære serverne på nettet nok er sikret for lengst, og at det er blant annet mindre nettsider uten stor trafikk som fortsatt mangler en nyere versjon av krypteringsbiblioteket.

Ergo har nok Heartbleed på mange måter blitt temmet, selv om det langt i fra er alle servere som har blitt oppgradert.

Alle er ikke like enige i at Heartbleed er nettets verste fiende:
Les mer om hvorfor Windows XP overgår Heartbleed »

(Kilder: Errata, via TheVerge, Gizmodo, Techcrunch)

Les også
– Heartbleed er fremdeles en kritisk trussel
Les også
Utnyttet Heartbleed til å angripe stort selskap
Les også
Slik vil Heartbleed-feilen gjøre Internett tregere
Les også
– NSA har utnyttet Heartbleed i årevis
annonse

Les også